Bouterse zet subsidie nutsvoorzieningen voort

Bouterse zet subsidie nutsvoorzieningen voortBasiszorg wordt diepgaand geëvalueerd
President Desi Bouterse gaf afgelopen maandagavond, rond middernacht in zijn nieuwjaarstoespraak, als boodschap voor het nieuwe jaar 2019 wederom aan het sociaal contract, dat hij gesloten heeft met het volk, voort te zullen zetten. Zo haalde hij aan de subsidie op nutsvoorzieningen te zullen voortzetten in 2019 en dat in het nieuwe jaar niemand verstoken mag zijn van gezondheidszorg. “De overheid zal haar uitgaven streng volgen, maar dan nog blijven de overheidssubsidies gehandhaafd voor onder meer stroom, water, gas, de ophaal van huisvuil en de sociaal-medische voorzieningen. Deze miljarden aan subsidies dragen substantieel bij aan het behoud van de algemene leefbaarheid, aan de bevordering van onze gezondheidssituatie, aan onze woon- en leef-satisfactie en aan het veilig stellen van de sociale cohesie onder ons volk”, zei Bouterse.
Gezondheidszorg
“In dit verband heeft de regering reeds meerdere malen betoogd dat niemand verstoken mag zijn van gezondheidszorg. De dreiging dat de gezondheidszorg financieel en organisatorisch vastloopt, heeft de regering ertoe genoopt stappen te nemen om dit te voorkomen. Zo zal binnen het bestel van de gezondheidszorg de Wet Basiszorg spoedig en grondig worden herzien. De regering is al in een vergevorderd stadium met het instellen van een multidisciplinair team van deskundigen, dat deze onverkwikkelijke zaak diepgaand moet evalueren. Al in het eerste halfjaar van dit jaar zal zij de regering van advies dienen. De gezondheidszorg zal zeker op het juiste spoor gebracht worden. Voor wat de stand van de bestaansgaranties van ons volk betreft, in het bijzonder van de sociaaleconomisch zwakken, zal de regering in het nieuwe jaar prioriteit geven aan de verdere verbetering van de positie van mensen met een beperking. De nodige beleidsmaatregelen zijn reeds in voorbereiding.”
Moeder-kindsterftecijfer hoog
De moeder-kindsterfte in ons land is hoog te noemen. Dit sterftecijfer moet drastisch omlaag gebracht worden. “Wij kunnen het ons als land met een relatief hoog medisch niveau niet permitteren te behoren tot de landen met een hoog moeder-kind-sterfte. In het verlengde hiervan zal de problematiek van tienermoeders, vallende onder de paraplu van kansarme jongeren, eveneens drastisch worden aangepakt. Ook de oplossing van dit probleem is thans in voorbereiding”, aldus president Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak 2019.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!