Suriname is 15 verloskundigen ‘nieuwe stijl’ rijker

Zittend: Joghi, Mentore, Swedo, Letterboom, Cairo, Bell en Kasbi. Staand: Sohanghoekhan, Vriesde, Weger, Nandlal, Ramcharan, hoofd Opleiding Mohan, onderdirecteur Mohamed, Macnack, Jagan, Grives en Muntslag.
Zittend: Joghi, Mentore, Swedo, Letterboom, Cairo, Bell en Kasbi.
Staand: Sohanghoekhan, Vriesde, Weger, Nandlal, Ramcharan, hoofd Opleiding Mohan, onderdirecteur Mohamed, Macnack, Jagan, Grives en Muntslag.
Vrijdag werd de 5de groep verloskundigen afgeleverd. Met deze groep is het totaal aantal verloskundigen thans op 99. De opleiding werd verzorgd onder auspiciën  van het ministerie van Volksgezondheid. Uit deze groep verloskundigen zijn 2 afkomstig van het ‘s Lands Ziekenhuis, twee komen van het Diakonessenhuis, het Academisch Ziekenhuis participeerde met 5 studenten, en de Regionale Gezondheidsdienst met 4, terwijl het Mungra Medisch Centrum twee studenten afvaardigde. Het hoofd van de opleiding, gynaecoloog Satish R. Mohan, sprak over een “bijzondere dag voor de opleiding, het ministerie van Volksgezondheid en de Surinaamse samenleving”. “De verloskundige staat aan de basis voor verbetering van de moeder en kindzorg en voor realisatie van de development goals 3.1 en 3.2 namelijk verbetering brengen in de maternale en kindersterftecijfer in Suriname. De opleiding blijft zich inzetten hiervoor met ondersteuning van het ministerie”, stelde Mohan. Robert Mohammed vertegenwoordigde het ministerie en bracht dank uit aan het hoofd van de opleiding. Hij bracht eveneens de felicitaties over van de minister Antoine Elias aan de afgestudeerden en hun familie. Het ministerie is trots op het bereikte resultaat.
 
De wnd. directeur van Volksgezondheid, Maureen  van Dijk – Wijngaarde, heeft aan de 15 afgestudeerden de diploma’s uitgereikt en de verloskundigen beëdigd. Ook zij typeerde deze dag als bijzonder voor de totale gezondheidszorg in Suriname, maar zeker ook voor moeder en kindzorg in Suriname. “De totale Suriname gemeenschap wordt gefeliciteerd en wij wensen de afgestudeerden heel veel succes en sterkte toe in hun bijzondere taak die ze te vervullen hebben voor de Surinaamse gemeenschap.” 

error: Kopiëren mag niet!