Een enclave in de ware zin des woord

Werkelijkheid als leefwereld

De Parlementaire en buiten parlementaire oppositionele leiders (VHP-NPS – ABOP-PL-PALU-DOE/DA91 –SPA+), zien zich wandelen op de “Wolken”. Zie daar de schizofrene werkelijkheid met haar eigen betekenissen, logica en ervaringen- een enclave in de ware zin des woord. Een vergadering belegd door de hierboven genoemde politieke partijen geeft het volgende “verslag”.
“Agenda: 1- Opening; 2- Mededelingen; 3- De NDP ; 4- Het overlopen /Verraad ; 5-Rondvraag en 6- Sluiting”.
Agenda 1: “De voorzitter opent de vergadering en wenst de aanwezigen een productieve avond toe. Agenda 2- Mededelingen: De voorzitter doet verslag van zijn reis naar China; Wij zijn zeer goed opgevangen door de gastheer. Ik kan u mededelen dat onze missie een succes is geworden: behalve de winkelpanden, mogen zij, de chinezen, nu ook de rijstvelden en de tuinbouw-gronden die behoren aan de leden van onze partij, ook hebben. Verder hebben wij kunnen constateren dat de gastheer niet de intentie heeft Suriname in te lijven”.
“Solidariteit: is meer dan een verbondenheid: het ademt de geest van objectiviteit uit. Onze solidariteit is niet voor een bepaalde groep; het is voor de totale Surinaamse samenleving; voor alle mensen. Ook zij met een ongezond verstand aldus de gastheer. Beste mensen, u ziet het; want wat de presidentiële onderhandelingskommissie niet in staat was te bereiken voor ons land, hebben wij, notabene zonder internationale ondersteuning, wel kunnen klaren”.
“Agenda 3- De NDP.”
“De voorzitter : Wij moeten eerlijk zijn; Deze partij is een hedendaagse sociale beweging in de ruimste betekenis van het woord. De partij is een beweging waarin bepaalde wereldbeschouwelijke principes en waarden als oriëntatie punten gelden en waarin heel veel maatschappelijke, economische en politieke ideeën en doelen worden nagestreefd. Lotgenoten: Voor de duidelijkheid is het goed om vast testellen dat onze partij een hedendaagse sociale beweging is; zij is duurzaam, regulerend en ook dynamisch. Dus, bondgenoten, laat ons eerlijkzijn deze partij heeft bewezen dat zij ondanks de wisselende maatschappelijke, financiële en economische uitdagingen consistent is gebleven. Als zodanig is onze partij heel duidelijk herkenbaar vanuit hun continuïteit in denken en handelen.”
“De oppositie vraagt het woord om een interruptie te plegen en wel als volgt: mijnheer de voorzitter , wij zijn allemaal lotgenoten; ons bekruipt het gevoel dat u op het pad bent beland die ons moet leiden richting de regeringspartij; U bent op een zeer nadrukkelijke wijze bezig propaganda te maken voor de zo gevreesde paarsen.”
“ De oranje voorzitter ”: Lot genoten, na onderzoek en evaluatie is duidelijk komen vast te staan dat wij; VHP- NPS-PL- ABOP-DA91-PALU-SPA te kampen hebben met een slecht ontwikkelde maatschappelijke oriëntatie en een ernstig gebrek aan innovatief denkvermogen. Van af het begin van de een en twintigste eeuw (21ste eeuw) tot heden 2018 is het ons niet gelukt om onze politieke boodschap zichtbaar te maken. Anders gezegd het is ons tot nu toe niet gelukt om het Surinaamse Volk te laten genieten van wat wij noemen: De ontdekkingsvreugde.”
“De groentjes vragen wederom, het woord: Wij merken dat u consequent de richting van de paarse partij op gaat, wij hebben behoefte aan een schorsing, wilt u de vergadering voor enkele minuten schorsen mijnheer de voorzitter? Het verzoek wordt ingewilligd”.
“De vergadering wordt na enkele minuten hervat. De Groentjes krijgen het woord: wij hebben gemeend, voor de efficiëntie, u het volgend voorstel te moeten voorhouden: De groene partij maakt haar flashlight aan; de straal wordt gericht op paars; u mijnheer de voorzitter van oranje (VHP) gaat dan op deze straal lopend naar paars toe!; De oranje voorzitter: U denkt dat ik gek ben, wanneer ik halverwege richting paars koers en u maakt de flashlight uit dan val ik vrijwel zeker naar de horizontale lijn. “ Hierna verdaagde de voorzitter de vergadering tot naar 25 mei 2020.
Comité voor modernisering. Tel: 8905069. Ressort Flora
E Castelen

error: Kopiëren mag niet!