Verhoogde surveillance vanwege kerst en jaarwisseling

Het waarnemend hoofd Speciale Dienst, Stanley Changoer, zegt dat de surveillances tegenwoordig zowel in opvallende als onopvallende voertuigen worden uitgevoerd. Volgens Changoer worden roadblocks gehouden en tijdens de surveillances wordt ook het wangedrag meteen afgestraft. Bij dit soort acties worden ook de snelheids -en alcoholcontroles c.q. prikacties frequenter uitgevoerd. Changoer zegt dat de surveillances en controles 1 maal 24 uur plaatsvinden. Dit allemaal in het kader van de komende dagen naar kerst en de jaarwisseling toe.
De politie doet een dringend beroep op de samenleving in het algemeen en op de weggebruikers in het bijzonder om steeds voorzichtig te zijn. “Wees alert, waar u zich ook mag bevinden. Let op voor eventuele achtervolgers wanneer u in de nachtelijke uren huiswaarts rijdt. In zo een geval rijdt u naar het dichtstbij zijnde politiestation voor assistentie c.q. ondersteuning. Aan alle weggebruikers vraag ik om zich aan de verkeersregels te houden.”
Hoge verkeersintensiteit
“De verkeersintensiteit zal hoog zijn en het is daarom raadzaam om uw snelheid aan te passen. Denk aan uw eigen veiligheid, maar ook aan de veiligheid van uw medeweggebruikers. Neemt u a.u.b. geen plaats achter het stuur wanneer u zich te goed hebt gedaan aan alcohol. Laat u zich dan rijden.” Changoer benadrukt dat er in elk surveillerend voertuig een blaastestapparaat aanwezig is.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!