PL houdt opoyari in Commewijne

In het oude bondsgebouw te Marienburg in het district Commewijne zal de Pertjajah Luhur haar opoyari houden. Dit vindt plaats op 5 januari 2019. Op deze dag zijn er behalve politieke boodschappen ook activiteiten variërend vanaf culturele optredens tot sport. Partijvoorzitter Paul Somohardjo geeft in gesprek met Dagblad Suriname mee dat op deze dag speciaal de bewoners van Commewijne in de bloemetjes gezet zullen worden door de PL. Hem is bekend dat bewoners uit dit district bijzonder ontevreden zijn met het huidig beleid. ‘Van pakket alleen kan je niet leven. Daarom zeg ik ‘neem alles en houd ze een keer ook voor de gek’. Deze dag wordt door hem getypeerd als te zijn ‘de grote dag’, waarop de partij ook haar kracht zal tonen in het district.
PL wil tweede zetel terug
Het streven van de PL is erop gericht om haar tweede zetel terug te nemen. Vanaf de oprichting van de partij was deze altijd verzekerd van twee zetels in dit district. Maar bij de laatstgehouden verkiezingen in 2015 werd slechts Ingrid Karta Bink gekozen. Enrique Ralim, die namens de PL ook op de lijst stond, behaalde onvoldoende stemmen om gekozen te worden. ‘Ik heb mij vergist in Ralim. Ik dacht dat hij de jongeren zou aantrekken, maar het aantal stemmen was juist minder geworden’, merkt Somohardjo op. Niet lang na de verkiezingen liep Ralim over naar de HVB om vervolgens de overstap te doen naar de NDP. ‘Allemaal gelukszoekers’, bestempelt de leider van de PL dergelijke jongelui, die hun geluk maar blijven zoeken binnen diverse politieke partijen. Somohardjo is ervan verzekerd dat de PL voldoende potentie heeft in Commewijne voor de komende verkiezingen.
Zondag 27 januari 2019 hoofdbestuursverkiezingen
Op zondag 27 januari 2019 houdt de partij haar partijraads- en hoofdbestuursverkiezingen. Zoals de vooruitzichten er uitzien, is er maar één lijst onder aanvoering van Somohardjo als partijvoorzitter. Na de verkiezing wordt er een dankdienst gehouden. De PL-topper is zich ervan overtuigd dat hij een ‘dream team’ aan bestuursleden zal presenteren aan het volk. Zoals gebruik houdt de PL haar jaarafsluiting op 31 december.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!