Moordverdachte betuigt spijt en vindt het jammer voor de kinderen

De verdachte Miquel K. heeft maandag ten overstaan van kantonrechter Ingrid Lachitjaran spijt betuigd. Hij vindt het jammer voor de kinderen, die momenteel zonder ouders hun leven moeten leiden. Dit alles valt heel zwaar voor de verdachte. In deze zaak wordt Miquel ervan verdacht zijn vrouw Nasier Tirza van het leven te hebben beroofd. Officier van justitie Shanta Mahadew stelde de verdachte gisteren enkele vragen. Zij wilde weten hoe vaak de verdachte het huis had verlaten. Naar zeggen van Miquel had hij op 12 maart het huis verlaten. Hij had een mobiele telefoon van zijn vrouw stuk geslagen. Hij zou wensen dat hij al deze zaken terug kon draaien en dat hij weer samen met zijn vrouw en kinderen het leven kon doorbrengen, maar helaas kan dat niet meer.
Op woensdag 6 juni dit jaar heeft de verdachte vijf keren op het slachtoffer geschoten, met als gevolg dat het slachtoffer het leven heeft gelaten. Op de vorige zitting verklaarde Miquel dat hij niet opzettelijke het strafbaar feit heeft gepleegd. In maart werd hij door zijn schoonmoeder uit zijn huis gezet. Tot op 6 juni was de relatie tussen het echtpaar zakelijk, zei de verdachte. Het slachtoffer belde hem op wanneer zij geld nodig had. Hij vond dat zijn vrouw hem steeds van het kastje naar de muur stuurde. Op de dag van het gebeurde was hij eerst naar een autodealer gegaan, alwaar hij het voertuig op naam van zijn vrouw had gekocht. Nadat dit echtpaar te kennen had gegeven om te scheiden, had de verdachte het slachtoffer gevraagd om het voertuig op zijn naam over te dragen. Het slachtoffer had deze zaak niet in orde gemaakt. Ook gaf zij aan dat zij een spoed echtscheidingsprocedure aanhangig had gemaakt. Ook deze kwestie klopte niet, merkte de verdachte op. Hij vernam later van een vriend dat zijn vrouw vier dagen met ziekteverlof was. Toen hij op het werk bij Rock Oil verscheen zag hij zijn wagen.
Hij vroeg zijn vriend wat zijn vrouw aan het werk deed. Hij had toen met haar willen praten over de zaken die later niet juist bleken te zijn. Op dat moment voelde de verdachte zich beetgenomen. Hij was in de shop en op een gegeven moment ontstond er een heftige woordenwisseling. Hij wist ook dat wanneer zijn vrouw verhit raakte, ‘zij domme dingen deed’. Toen zij bepaalde bewegingen maakte, trok hij zijn wapen en naar zijn zeggen schoot hij drie keren. Op 21 januari komt de vervolging met haar strafvoorstel. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!