DA’91 heeft 6 kernen in Nickerie geïnstalleerd

Da 91 heeft inmiddels 6 kernen in Nickerie geïnstalleerd.1De politieke partij DA’91 heeft reeds 6 kernen in Nickerie geïnstalleerd en in maart 2019 ligt het in de bedoeling dat zij wederom in het rijstdistrict zal zijn om nog meer kernen te installeren. Op 24 november installeerde de DA’91-voorzitter Angelic del Castilho het bestuur van het DA’91 Jongeren Forum Nickerie en de afdeling Nickerie. Het Jongeren Forum wordt gecoördineerd door Ashwien Dewkali. Voorzitter van de afdeling Nickerie is Radjinder Ramadhin en de secretaris is Wiedja Jawalapersad. Het afdelingsbestuur en het DA’91 jongerenbestuur zijn voor geheel Nickerie. “Wij hebben vanaf 2016 eerst gewerkt met een jongerenvertegenwoordiger voor Nickerie en nu is er dus een bestuur. Vanaf 2015 hebben wij gewerkt via onze structuren in Nickerie, de dr- en rr-leden, en nu hebben wij dus de afdeling Nickerie geïnstalleerd”, zegt de partijvoorzitter.
Mogelijkheden voor verdere ontwikkeling
Het is de politiek die jongeren in hoge mate de mogelijkheid biedt voor verdere ontwikkeling en de vooruitzichten van hun toekomst bepaalt. Dat werd door de Jongeren Forum-voorzitter Grushenka Rozen aangegeven. Daarom moeten jongeren kiezen om actief te participeren in de politiek. Zij riep alle jongeren op, ongeacht waar zij wonen in Suriname en vooral de jongeren van Nickerie, die goede vooruitzichten wensen voor de realisatie van hun dromen, om DA’91 te ondersteunen. Ashwien Dewkali riep de Nickeriaanse jongeren op om actief inhoud te geven aan hun eigen toekomst door te participeren in de veranderingspolitiek van DA’91. ‘Laat het oude los en vrees de intimidatie niet! Wij gaan voor een politiek in dienst van onze ontwikkeling vandaag en onze toekomst morgen”, zei Dewkali. Radjinder Ramadhin, DA’91 districtsraadslid van Nickerie, riep de Nickerianen op om actief hun lot in eigen handen te nemen. “Nickerie kan veel beter op landbouwgebied als er alleen maar goed en deskundig beleid is. Ook is er veel meer potentie voor een sterke toerismesector in Nickerie. Het kan en moet beter! Aansluiting bij en ondersteuning van DA’91 is de sleutel naar een betere toekomst voor ons rijstdistrict.”
Voorzitter waarschuwt voor eigen belang regering
De DA’91-voorzitter riep de aanwezigen op om alert te zijn op gehaaste pogingen die nu ondernomen worden door de regering om de democratische vrijheden van burgers en partijen in te perken. Het uiteindelijk doel van deze wijziging in de kieswet is alle macht te concentreren in een regering met een verwaarloosbare, zeer verzwakte oppositie. Het is allemaal eigen belang. DA’91 vindt dat dergelijke wijzigingen alleen na referendum kunnen. “DA’91 gaat voor het terugnemen van ons land uit handen van de criminele heerschappij. Wij gaan voor het teruggeven van en ten dienste stellen van ons lands bestuur aan de burgers van ons land”, aldus Del Castilho. Op de vergadering was ook aanwezig oud -DNA lid Leakat Mahawatkhan. Ten aanzien van de installatie van de kernen in de overige districten zegt de voorzitter dat de overige districten allen aan de beurt komen in het eerste halfjaar van 2019. De partij heeft reeds kernen in Paramaribo en Wanica geïnstalleerd.
NK

error: Kopiëren mag niet!