Bouwactiviteiten Bachoeweg nog steeds hinder voor de omgeving

1Bouwactiviteiten Bachoeweg nog steeds hinder voor de omgeving.1Bewoners van de Bachoeweg in Paramaribo klagen al geruime tijd over de onhoudbare leef- en woonsituatie in hun woonbuurt. Sinds het laatste bericht in Dagblad Suriname op 23 juli 2018 blijkt er daar geen verandering in te zijn opgetreden. Zij ondervinden nog steeds enorme geluidshinder en wegbeperkingen gedurende de dag en de avond van bedrijfsactiviteiten van ondernemer(s) in deze weg. “Generatoren die draaien terwijl je moet slapen, container trucks die de weg belemmeren, familiebezoek kan niet in de weg en op sommige momenten wordt de weg gewoon afgesloten door borden.”
Parlementariër Riad Nurmohamed heeft op 27 juli 2018 brieven gestuurd naar de KKF, het ministerie van OWT, de dc van Paramaribo, om nadere informatie te krijgen over de vergunningsvoorwaarden. Tot heden is geen antwoord van een enkele organisatie/instantie ontvangen. Ook het Nimos is gevraagd een onderzoek te doen naar geluidshinder, zonder daartoe gewenste resultaten te zien. Nurmohamed meent dat deze situatie niet mag in een woonbuurt.
In een schrijven naar het ministerie van Openbare Werken, het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, de Kabinet van de President van Suriname en de voorzitter van De Nationale Assemblee vraagt de politicus om deze situatie terug te brengen naar de oude situatie van een woon- en leefomgeving voor mensen.
Hij vraagt tegelijkertijd naar de vergunningsvoorwaarden van deze ondernemer(s) in de Bachoeweg en hoe het kan dat dit soort activiteiten van geluidshinder en wegbelemmeringen kunnen worden toegestaan. Veder vraagt de parlementariër wie de schade, die de bewoners al jaren lijden, zal betalen, welke acties er worden ondernomen, wat de bewoners ondertussen moeten doen. “Wat als ik of u in deze straat zou wonen, zouden wij dat ook leuk vinden? Tegenwoordig lijkt alles wat niet normaal is normaal en alles wordt geaccepteerd”, aldus Nurmohamed aan de autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!