Bewoners Tout Lui Faut teleurgesteld

1Bewoners Tout Lui Faut teleurgesteldDe bewoners van Tout Lui Faut en omgeving in het ressort Houttuin zijn teleurgesteld in de grote bedrijven als Staatsolie en Kuldipsingh NV. Ze hebben twee weken geleden op een zondag een grote transformator over de weg vervoerd voor de energie-opwekkingscentrale van Staatsolie, SPCS. Om het transport van dit superzwaargewicht van 135 ton vlekkeloos te laten verlopen, zijn enkele maatregelen getroffen aan de Tout Lui Fautkanaalweg en Martin Luther Kingweg.
“Zo hebben ze voor de OS Tout Lui Faut op Highway een bypass gemaakt op het fietspad, om zo de verkeerslichten op de hoofdweg te ontwijken. De generator is heel hoog, dus zou dat normaal tegen de verkeerslichten aankomen. Daarom hebben ze met een hard materiaal 75% van het fietspad opgevuld. Hierdoor kon de transportwagen hierover rijden bij het deel van de verkeerslichten. Maar 2 weken nadat de generator getransporteerd is, staat het hard materiaal nog steeds op driekwart van de weg. Dit vormt een heel gevaarlijke situatie voor zowel fietsers als bromfietsers, maar ook voetgangers. Je kan vallen en jezelf lelijk verwonden. Ik vraag me af wanneer het bedrijf, dat belast was met dit gedeelte, zijn ‘troep’ weer zal opruimen”, klaagt een buurtbewoner, die elke dag haar kind moet afhalen van school over deze situatie. “Moet er eerst een ongeluk plaatsvinden?”
Een andere buurtbewoner voelt zich beetgenomen. John woont aan de Tout Lui Fautkanaalweg, dichtbij Staatsolie. Dit gedeelte van de asfaltweg verkeert al jaren in een zeer deplorabele staat. “Geen enkele instantie doet iets eraan. We vragen hulp van vrijwel alle bedrijven in de buurt, niemand helpt. Maar 2 weken geleden werden we verrast. Er werd waste materiaal over de enorme kraters gezet en de weg was weer begaanbaar. We waren voor een paar dagen blij, maar al heel snel bleek dat de weg niet voor ons was gerehabiliteerd. Het was omdat de generator te zwaar was om over de brug vlak voor Staatsolie te rijden, dus moesten ze via de Tout Lui Fautkanaalweg omrijden. Omdat ze verplicht waren over dit slecht gedeelte te rijden, hebben ze wat materiaal gezet om met de generator probleemloos erover te rijden. Dus ze hebben niet voor de bewoners, maar voor eigen belang de weg aangepakt. Ik wil hiermee zeggen dat de bedrijven in de buurt de situatie wel kunnen aanpakken, als het hun goed uitkomt. Maar als wij vragen, hoor je nooit iets van ze”, zegt een teleurgestelde John.

error: Kopiëren mag niet!