Gregory Rusland: ‘Nu doordrukken nieuw kiesstelsel is onbehoorlijk bestuur’

NPS-topman Gregory Rusland
NPS-topman Gregory Rusland
‘Un’ mus’ de na ai, want u ziet de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. Wanneer het mensen goed uitkomt en zij denken dat zij een deel van die koek kunnen binnenhalen, zijn zij tot alles instaat. Dan zijn zij zelf instaat om verraad te plegen naar partners en vrienden die jarenlang hun ondersteuning hebben gegeven.’ Gregory Rusland zei dat de partij zich ook niet zal laten afleiden door het verraad van partners, doelende op de wijzigingsvoorstellen van het kiesstelsel.
Gefrustreerd Suriname
‘De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend. De NPS en de VHP zijn oude kameraden die Suriname enorme diensten hebben bewezen. De tijd waarin wij leven wordt gekenmerkt door geschonden vertrouwen, economische achteruitgang, moreel verval, onwaarachtigheid, verraad, verscheurde relaties, frustratie, depressie. Het is daarom te begrijpen en te vergeven dat Rusland uit zijn slof schoot’, vergoelijkte een hoofdbestuurslid de snedige reactie van NPS-leider.
De gouden middenweg
Een andere partijgenoot had het erover dat de reactie van Rusland onmogelijk alleen gebaseerd kan zijn op het VHP-standpunt mee te gaan met de verandering van het kiesstelsel. ‘Er zal op de achtergrond meer spelen waarover de samenwerkende partijen het oneens zijn of zich terecht of onterecht beetgenomen voelen. Dat is de aard van het politiek beest. Niet vergeten moet worden dat elke partij eigen standpunten heeft. Samenwerking houdt onder andere in de gouden middenweg vinden.’
De NPS buigt zich over de materie
Geen persoon beter dan Rusland om zich te verduidelijken: ‘Wij volgen de ontwikkelingen. De commissie Wijdenbosch heeft gerapporteerd aan de president. De staatsraad buigt zich over de inhoud. Het is uiteindelijk aan de president om het al dan niet door te geleiden naar De Nationale Assemblee. De NPS is bezig zich te buigen over de materie.’
Geen nieuw kiesstelsel voor 2025
Politicus Rusland gaf te verstaan: ‘NPS is de mening toegedaan, dat het nieuw kiesstelsel niet kan worden toegepast bij de komende verkiezingen. Het is aan te raden dat Suriname zich naar behoren buigt over de materie. Het gaat om een ingrijpende zaak met verregaande gevolgen. De veranderingen zouden een enorme impact op de verkiezingen kunnen hebben. Het is de zittende regering ongetwijfeld te doen om zodanig, dusdanig veranderingen door te voeren, waaruit zij voordeel trekt. Het nu doordrukken van een nieuw kiesstelsel is onbehoorlijk bestuur. Het inhoudelijke van de zaak moet beter bestudeerd worden. Daarom is de NPS geen voorstander van drastische verandering in het kiesstelsel voor de verkiezingen van 2025’.
HD

error: Kopiëren mag niet!