Dr- en rr-leden krijgen verhoging per eind november

1 DrIn navolging van de ambtenaren en DNA-leden, kunnen ook de districtsraads (dr)- en ressortraadsleden (rr) zich opmaken voor een verhoging van hun schadeloosstelling. Op dit moment bekijkt het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) enkele exercities om de verhoging per eind november in te voeren. Dit is door RO bekendgemaakt. De schadeloosstelling en de representatietoelage die dr- en rr-leden ontvangen, is gekoppeld aan de schadeloosstelling van DNA-leden. Deze was in september 2018 opgetrokken, nadat de ambtenaren een loonsverhoging van 25% kregen. De schadeloosstelling van de DNA-leden zijn namelijk afgeleid van die van de departementsdirecteuren.
De dr- en rr-leden ontvangen een percentage afgeleid van het ‘basissalaris’ van een parlementariër. De dr-leden ontvangen 12,5% en de rr-leden 8% van wat een DNA-lid als schadeloosstelling krijgt zonder telefoon-, vervoer- en representatiekosten. Verder krijgt een rr-lid 6% van de representatietoelage van een DNA-lid en een dr-lid 7%. De dr- en rr-leden krijgen geen telefoon- en vervoerstoelage.
Het is vooralsnog niet bekendgemaakt of de dr- en rr-leden hun verhoging met twk zullen krijgen. Bij de rr krijgen alle leden hetzelfde bedrag. Er wordt geen onderscheid gemaakt zoals dat het geval is bij DNA, waar de voorzitter en vicevoorzitter bijvoorbeeld meer krijgen dan de gewone leden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!