Wilfred Baldew: “Bewustwording voor maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit binnen alle sectoren”

De 7 uit de 8 genomineerden (Core Stats, Gopex, Devina’s Enterprises, Suriname Alcohol and Beverages, Fernandes Bottling, Integra Port Services, Kosmos Energy en Gom Food Industries) voor de CSR-award (foto: Regilio Derby)
De 7 uit de 8 genomineerden (Core Stats, Gopex, Devina’s Enterprises, Suriname Alcohol and Beverages, Fernandes Bottling, Integra Port Services, Kosmos Energy en Gom Food Industries) voor de CSR-award (foto: Regilio Derby)
Wilfred Baldew, ondervoorzitter van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), stelde op donderdagavond tijdens de CSR (Corporate Social Responsibility) awarduitreiking dat de bewustwording voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) binnen alle sectoren aan het groeien is. Hij liet daarbij weten dat CSR een kernwaarde is van de VSB, waarbij zij streven om op weg naar duurzame ontwikkeling bepaalde sociale, economische en ecologische vraagstukken tot het verleden te laten behoren. “Als we willen veranderen door het toepassen van een mvo-beleid, welke overigens kan bijdragen tot het behalen van de sustainable development goals, is het belangrijk dat wij ons richten op het bevorderen van duurzame economische groei. De VSB is sinds 1999 als partner betrokken bij het Decent Work Programma. Eén van de strategische speerpunten hiervan is de productieve arbeid bij zowel de ondernemer als werknemer.”
De VSB erkent dat de situatie op het gebeid van mvo heel divers is in Suriname en dat er nog werk aan de winkel is om decent work voor personen met een beperking te blijven stimuleren. Die stimulering geldt niet alleen voor de leden van de VSB, maar ook voor andere bedrijven in Suriname. “We kunnen trainingen verzorgen voor mensen met een beperking, zodat zij bijvoorbeeld als startende ondernemer zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Met onze bedrijfsactiviteiten houden we rekening met de effecten van mens, milieu en maatschappij.” Zo heeft VSB in samenwerking met de United Nations Development Programme (UNDP) de alliantie voor personen met een beperking gelanceerd op 27 februari 2018. Baldew benadrukt dat VSB zich te allen tijde focust op de CSR-kernwaarden en de People Planet Profit (PPP). “VSB constateert dat alle genomineerden voor de award voldoende aandacht hebben besteed aan de factor mens, waarbij het accent ligt bij de doelgroep met een beperking. Men neemt initiatieven en streeft ernaar iedereen zoveel mogelijk te laten participeren op de werkvloer”, aldus Baldew.
KSR

error: Kopiëren mag niet!