Gewapende roofoverval op winkel te Wageningen

De politie van Wageningen heeft na goed speurwerk vijf verdachten aangehouden die verdacht worden van een gewapende roofoverval op een supermarkt te Wageningen. Woensdag iets over tien uur in de nacht kreeg de sterke arm een melding van deze overval. Vier criminelen hebben onder bedreiging van een vuistvuurwapen, de winkelierster en haar dochter onder schot gehouden. De derde verdachte heeft geld en opwaardeerkaarten van verschillende providers weggenomen. Regiocommandant Ulrich Tjin Liep Shie zegt dat na de melding de politie terstond een onderzoek instelde. De arbeider van de winkelier, de 23-jarige verdachte I.A., werd in eerste instantie aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Bij verhoor bekende de verdachte op de uitkijk te hebben gestaan en dat drie anderen de winkel zijn binnengestormd. De buit betreft een geldbedrag van SRD 1500 en een onbekend aantal belkaarten.
Op aanwijzing van deze verdachte zijn de overige drie verdachten ook in de kraag gevat. Een deel van de buit, waaronder de opwaardeerkaarten is terecht. Tijdens het onderzoek hebben de verdachten verklaard waar zij het wapen hebben bewaard. Het wapen was thuis bij een neef van een van de verdachten bewaard. De politie heeft in het belang van het onderzoek het wapen in beslag genomen. De politie heeft ook deze vijfde persoon ter zake heling overgebracht. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn alle vijf verdachten in verzekering gesteld. De andere verdachten hebben de initialen K.G. (24 jaar), R.W. (21 jaar), G.W. (18 jaar) en C.K. (21 jaar).
De dochter van de winkelierster heeft een schrammetje opgelopen aan haar linkeronderbeen en de winkelierster heeft een barst aan haar lip opgelopen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Binnen een uur heeft de politie van Wageningen deze roof opgelost.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!