PL Jongeren Pemuda Festival: ‘Ik ben jong en ik wil meer’

‘Ik ben jong en ik wil meer. Ik wil meer educatie, ik wil meer ontwikkeling, ik wil meer banen creëren en noem maar op’, verduidelijkt de partijvoorzitter van de Pertjajah Luhur ( PL), Paul Somohardjo, het thema waaronder de jongeren binnen zijn partij het Pemuda Jongerenfestijn tot een succes zullen maken. Dit evenement wordt aanstaande zaterdag gehouden in het partijcentrum van de PL te Beekhuizen en is gratis toegankelijk voor een ieder. ‘Niet alleen de jongeren, maar ook de kleintjes en de ouderen zullen zeker aan hun trekken komen’, verzekert Somohardjo.
Gisteravond vond de final check plaats op bedoelde locatie. ‘Niets mag vergeten worden, we willen niets aan het toeval overlaten’, aldus de partijvoorzitter bij wie ordelijkheid hoog op zijn prioriteitenlijst staat aangeschreven. Zaterdag vindt een scala aan activiteiten plaats, waaronder het Jongerencongres met als thema ‘Leadership and management’. Er is ook ruimte ingelast voor de politie om informatie te verstrekken aan de jongeren met als onderwerp ‘Preventie van drugs’.
Tot één van de evenementen behoort de cook-out, waaraan overwegend jongeren participeren. Opmerkelijk is dat een maaltijd, ongeacht welk variëteit en smaak, al voor SRD 5 te koop zal zijn. ‘Een rijst-kip, rijst-pom, bami, her-heri, pasta of nasi krijg je al voor SRD 5.’ De benodigdheden voor de cook-out zijn afkomstig van de PL. Het bedrag dat verkregen wordt middels de verkoop, zal vervolgens als startkapitaal gedoneerd worden aan jonge ondernemers.
‘Het belooft heel wat te worden’, aldus Somohardjo. In het partijcentrum zal een locatie special ingericht worden voor de jongeren waar zij aan hun trekken kunnen komen. Eén van de verrassingen op die dag is het traditioneel Angklung-muziek, die afgespeeld zal worden door diverse artiesten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!