Binnenlandbewoners al maanden in het donker

Aida Nading
Aida Nading
Zeker drie tot vier maanden geen elektriciteit. Hiervan is er sprake in het binnenland. Dagblad Suriname sprak met het NDP-assembleelid Aida Nading. Gistermiddag toen zij de krant te woord stond, was zij net gearriveerd te Tapananohy. Daar gaat zij de inwoners breedvoerig spreken over deze problematiek. De parlementariër uit Sipaliwini betreurt het dat de bewoners stroom moeten ontberen. Over wat de duidelijke oorzaak is, hoort zij verschillende geluiden.
Zo wordt gesteld dat het lichtaggregaat te Drietabbetje, die drie dorpen moet voorzien van elektriciteit, een technisch mankement heeft. Ook wordt beweerd dat de leverancier van brandstof niet is uitbetaald door de Staat. De bewoners die het zich wel kunnen permitteren, verzamelen geld voor de aanschaf van brandstof. Op deze wijze beschikken zij wel over stroom. Enkele bewoners beschikken over lichtmotoren of zonnepanelen, waardoor ook zij elektriciteit hebben. Maar lang niet alle binnenlandbewoners kunnen het zich deze luxe permitteren. Voor deze burgers worden het dan donkere avonden zonder televisie. En dit is al zeker vier maanden het geval.
Nading heeft de zaak dat het binnenland vaker elektriciteit moet ontberen heel vaak aangekaart in het parlement. Ook in de afgelopen periode. Zij die begaan is met het lot van de bewoners zal na terugkeer in Paramaribo dit probleemstuk met andere collega parlementariërs bespreken en ook nog een gesprek aanvragen met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!