Maaijen over reactie SLM: “Sommige mensen doen alsof zij aan geheugenverlies lijden”

De Raad van Commissarissen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft uitspraken van de vakbond (BPSLM) op een laatste persconferentie middels een perscommuniqué getracht te antwoorden. De bond heeft enkele kwesties aangekaart, die een stuk vriendjespolitiek insinueren binnen het staatsbedrijf. “Ik ben blij dat zij dit zo aangeven. In elk geval heb ik de gemeenschap wakker geschud”, stelt vakbondsvoorman Robby Maaijen.
De vakbondsleider stelt dat de gemeenschap er nu op zal letten als en wanneer er vriendjespolitiek wordt gevoerd binnen de organisatie. “Men weet nu dat de samenleving erop zal letten. Men zal het dan niet meer doen”, meent Maaien. Hij benadrukt dat de vakbond preventief zal werken, en niet zal wachten tot bijvoorbeeld een dochter van een RvC-lid ICT-opdrachten heeft ontvangen. Dit, vooral gezien het om publieksgeheim gaat binnen het bedrijf.
De SLM stelt dat de bewering dat de president-commissaris, Jimmy Rosheuvel, zou hebben aangegeven dat hij de opdracht zou hebben meegekregen om de SLM te sluiten, een pertinente leugen is. “Men jokt! Ik kan jou zeggen dat hij vaak heeft aangehaald dat de opdracht is: het bedrijf sluiten. En hij heeft de president gevraagd om hem 2 tot 3 jaar de gelegenheid te geven. Sommige mensen doen alsof zij aan geheugenverlies lijden”, zegt de bondsvoorzitter.
Het staatsbedrijf meent dat uitlatingen als zou de SLM sluiten, het bedrijf schaadt en de bedrijfsvoering en daarmee ook de werkgelegenheid van de medewerkers in gevaar brengt. Van een vakbond die juist moet opkomen voor de belangen van het personeel, verwacht het bedrijf een op verantwoordelijkheid gestoelde opstelling. “Als je aankaart dat dingen niet goed gaan, betekent het dat werkgelegenheid van mensen in gevaar wordt gebracht? De bond wil juist dat mensen hun baan blijven behouden. Als dingen goed gaan, blijven mensen hun baan behouden”, aldus Maaijen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!