Su Aid start met Su(Don)Aid campagne

1Stichting Su Aid start met  Su (1)Stichting Su Aid is gisteren van start gegaan met de Su Aid Campagne 2018. Dit jaar wordt er ingezameld voor de Stichting voor het Kind (Stivoki), die weer een doorstart zal maken, na de sluiting eind 2016. De campagne start dit jaar met ‘Su(Don)Aid’ waarbij vier bedrijven in september elk een week lang een product in de aanbieding hebben en een deel van de opbrengst aan Su Aid zullen doneren. De voorzitter van Su Aid, Giwani Zeggen, is van mening dat als de gehele samenleving meedoet aan deze campagne en er op zijn minst SRD 2,50 gedoneerd wordt, de stichting SRD 1.25 miljoen kan ophalen. Met dit geldbedrag kan Stivoki enorme stappen maken bij haar opstart.
Su (Don) Aid is de kick off van de inzamelingscampagne, waarbij de stichting bij 4 bedrijven langs zal gaan beginnend bij de Warme Bakker van Fernandes. Volgend week is dat Protrade en er is ook een samenwerking met Lucky Store. “We zijn nog in onderhandeling met de vierde partner”, haalt Zeggen aan. De campagne is opgezet voor 4 weken in september. “Bedrijven die buiten deze 4 om een bijdrage wensen te leveren, mogen contact met ons nemen. Geldbedragen handelen we verder af. Zijn er bedrijven die echter andere zaken wensen te doneren, zoals verf, meubilair etc, zal de stichting deze bedrijven door verwijzen naar het bestuur van Stivoki voor verdere afhandeling. Su Aid zamelt voor de stichting tot eind december. Doordat de Stichting Su Aid zag dat de actie in december nog te weinig aandacht kreeg van de samenleving, is besloten de inzamelingsactie langer te houden . In september is het Su(Don)Aid , in oktober is het de traveling box, in november gaat de sms actie van start en in december volgt wederom de traditionele inzameling van de stichting.
Stivoki ongeveer 2 jaren gesloten
De Stichting voor het Kind heeft twee jaar geleden wegens financiële problemen haar deuren moeten sluiten. In deze periode waren de kinderen op Awarradam geplaatst. De stichting begint met een nieuw bestuur gevormd onder voorzitterschap van bisschop Karel Choennie. Voorzitter Choennie gaf aan dat elk beetje helpt. Het is een heel kwetsbare groep bestaande uit seksueel misbruikte meisjes. Deze kinderen zijn veelal misbruik door mensen dichtbij hen te weten een stiefvader, oom, neef of buurman, waardoor het niet mogelijk is thuis te blijven. “Je moet een eerste opvang hebben en deskundige begeleiding. Ik doe een beroep op de samenleving om de nood van deze kinderen niet zwaarder te maken en hun hart tijdens de inzamelingsactie te laten spreken”, aldus de bisschop. (foto: Regilio Derby)
NK

error: Kopiëren mag niet!