70 tot 90 arbeiders nodig voor bouw mijn Saramacca

1-70 tot 90 arbeiders nodig voor bouw mijn Saramacca-project 1Het voorgestelde Saramacca-project van Rosebel Gold Mines NV (RGM) is sinds 1994 voornamelijk onderzocht door Golden Star Resources Ltd. en later van 2006 tot 2010 als een joint venture tussen Golden Star Resources Ltd. en Newmont Mining Corp. Tussen 2002 en 2005 waren er verschillende anomalieën in goud geïdentificeerd op de site langs de rand van Brokolonko. RGM stelt nu voor om een open put te ontwikkelen aan de noordoostelijke kant van het Brokolonko-gebied. De put wordt ongeveer 169 hectaren en zal worden ontwikkeld tot een maximale diepte van ongeveer 300 meter (van grondoppervlak).
Mijnplan
Volgens het huidige mijnplan zal het mijnen van de put 171,1 metriketon (Mt) aan afvalgesteente produceren en 23,5 Mt gemineraliseerd materiaal. Er wordt hiervoor 2 Wasterock-opslagplaatsten aangelegd. Dit alternatief omvat ook 4 sedimentatievijvers met elk een oppervlaktewaterafvoer, sloten om regenwater over te brengen naar vijvers, die in contact zijn geweest met het mijnmateriaal, een voorraad mineraalmateriaal en mijnfaciliteiten, zoals kantoren en een brandstofopslagruimte.
Binnen een transportcorridor wordt een onverharde privéweg aangelegd. De weg wordt 15 meters breed. Deze weg zal ook worden gebruikt door RGM voor het vervoer van werknemers, goederen en materialen tussen de Saramacca-mijn en RGM. Het publiek mag geen gebruikmaken van de weg. De toegang tot de voorgestelde mijn-site wordt verkregen via de Martin Luther Kingweg. Vervolgens pakt men Brownsweg. Vanaf Brownsweg gaat de weg verder naar het zuiden in de richting van Pokigron. De afslag naar de project-site is 25 km na Brownsweg.
Bouw mijn
De bouwactiviteiten op de mijn zullen naar verwachting ongeveer 11 maanden duren, te beginnen in oktober 2018 en eindigend in september 2019. De bouw zal 7 dagen per wee 2 maal 12-uur dagelijkse shiften plaatsvinden. Het maximum aantal bouwvakkers op het project zal naar verwachting variëren tussen 70 en 90. Typische functies tijdens de bouw omvatten exploitanten van zware uitrusting, universele veldtechnici (potentieel), bosmaaiers, timmerlieden, buisfitters, elektrische technici; industriële mechanica; industriële lassers; riggers; kraanmachinisten, drillers, helpers voor alle soorten transacties en administratief personeel. Naar schatting zullen ongeveer 100 tot 150 werknemers nodig zijn om dag- en nachtploegoperaties te ondersteunen. RGM zal mogelijk ook een deel van haar huidige medewerkers op deze mijn inzetten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!