Ressortraad Houttuin huldigt 10 stuka basie’s

Alle gehuldigden van Houttuin Stuka Basie 2018 (foto: Regilio Derby)
Alle gehuldigden van Houttuin Stuka Basie 2018 (foto: Regilio Derby)
“Onderwijs is de sleutel tot succes in elke samenleving. Heb je goed gestudeerd, dan kan je jezelf goed ontwikkelen. Dan zal het ook goed gaan met je gezin, zo ook je omgeving en uiteindelijk ook het land”, was de boodschap van ressortraad (rr) Houttuin tijdens het derde Houttuin Stuka Basie-project, waarbij de bestgeslaagden van scholen uit dit ressort gehuldigd werden. “De leerlingen hebben het heel jaar door hard hun best gedaan en het is op zijn plaats om de besten in de bloemetjes te zetten”, zei de voorzitter tijdens zijn toespraak. Op de ouders deed hij een beroep om hun kinderen te blijven ondersteunen en te begeleiden. “Ook al moet je voor steun ergens aankloppen. Uiteindelijk is het in het belang van uw kind”, was de boodschap.
De stuka basie’s kregen naast een certificaat, award en boeket, ook goed gevulde enveloppes van de sponsoren Kuldipsingh en Staatsolie. Kuldipsingh gaf ook een rugtas met inhoud. “We zijn de sponsoren dankbaar dat ze de kinderen van Houttuin hebben willen ondersteunen”, bedankte de voorzitter de sponsors. Naast de bestgeslaagden zijn dit jaar ook de leerlingen met een uitmuntende prestatie meegenomen bij de huldiging. Deze waren niet de bestgeslaagden op hun school, maar hadden meer dan 60 punten behaald. In totaal werden er 10 leerlingen gehuldigd. Eén kwam niet opdagen, omdat hij een vakantiejob doet tot in de avonduren. Zijn prijzen en enveloppen worden thuis bij hem bezorgd. Het Houttuin Stuka Basie-project wordt later in de vakantie voortgezet, waarbij kinderen uit minderdraagkrachtige gezinnen ook een pakketje zullen krijgen.
De leerlingen met uitmuntende prestaties die gehuldigd zijn, waren Tanaya Charoe (OS Tout Lui Faut), Roxann Tonawi (OS Dijkveld) en Silvanie Khodabaks (OS Dijkveld). De bestgeslaagden van de glo-sectie waren Ashanti Abisoina (OS 1 Houttuin), Ayush Nanden (OS 2 Houttuin), Aryan Sewdin (OS Tout Lui Faut), Chantrella Fiqieura (Alexander Sweetschool) en Asmita Raghoe (OS Dijkveld). Raghoe was ook de overall beste van de glo met 62 punten, waarvoor ze een extra enveloppe kreeg van resortsraad Houttuin. Bij de voj-sectie waren de bestgeslaagden Irshadali Mohan (VOJ Houttuin – A) en Sagar Toefanie (VOJ Houttuin – B).
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!