Renovatie OS Raka Raka bedraagt ongeveer USD 10.000

Gisteren heeft de oplevering van lagere school O.S. Raka Raka plaatsgevonden. Van 20 tot 28 augustus hebben soldaten van het Amerikaanse South Dakota Army National Guard samen met het Surinaamse leger zich ontfermd over de infrastructuur aan OS Raka Raka op Flora en de nodige renovaties aangebracht. Op de school zitten 400 leerlingen uit de omgeving. De uitvoering van dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het zuidelijke commando van de Verenigde Staten in Miami. De renovatiewerkzaamheden hebben ongeveer USD 10.000 gekost.
Deze school werd geselecteerd door de National Guard en het Surinaams leger van Suriname. De Amerikaanse ambassade en de South Dakota National Guard hebben voorgestelde projectlocaties beoordeeld en gekozen op basis van de beste impact en de beste fit voor elke organisatie. Er is vervolgens nog geen andere site geselecteerd of geautoriseerd. De ambassade is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om samen te werken met Suriname en zijn bereid om aanbevelingen te herzien via officiële communicatie.
Sinds juni 2006 zijn de National Guard en het Surinaamse leger een samenwerking aangegaan om tal van uitwisselingen uit te voeren, waaruit mannen en vrouwen van beide organisaties profijt hebben getrokken. Het OS Raka Raka-project is een voorbeeld van de voortdurende samenwerking tussen de VS en het Surinaams leger. Aan het begin van maart bezochten de manschappen van de National Guard en het Surinaams leger, gespecialiseerd in de bouw, 10 openbare scholen samen met vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie en van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Minowc koos toen voor OS Raka Raka en de soldaten hebben samen gepland hoe ze het project zullen uitvoeren. De reikwijdte van het project bestaat uit het installeren van sanitaire voorzieningen, het repareren van badkamers, het plaatsen van tegels, het verbeteren van het drainagesysteem en het bouwen van een tweede badkamer voor de jongere kinderen.
NK

error: Kopiëren mag niet!