Jamu: Monument Javaanse immigratie niet van Pertjajah Luhur

Foto Jamu 2monument Javaanse Immigratie te Mariënburg in het district Commewijne is een geschenk van de Stichting Jamu, dat in 2010 is aangeboden aan de Surinaamse samenleving. Het monument is gefinancierd door de stichting met ondersteuning van de heer ir. Saimin Redjosentono van Ibocci, de heer Amin Abas van Lincoln Concern en de uitgeverij Hebri BV in Nederland. Hiermee weerspreekt de voorzitter van de stichting, de heer drs. Soewarto Moestadja, berichten in de media als zou het monument zijn bekostigd door de politieke partij Pertjajah Luhur.
Ten overvloede roept de Stichting Jamu de totale samenleving op om vrij gebruik te maken van het monument voor ceremoniële plechtigheden in verband met 128 jaar Javaanse Immigratie. Het monument herinnert ons aan het feit, dat de eerste Javaanse contractarbeiders uit Java, Indonesië, in 1890 op de plantage Mariënburg hebben gediend. Het monument is een ontwerp van de kunstenaar John Djojo.
In het bestuur van de stichting Jamu hebben verder zitting: Rowan Noredjo, Sai Pawiroredjo, en Jo Moestadja als projectdrager.

error: Kopiëren mag niet!