Leiding NJP onderwerpt zich niet aan besluit minister Gopal

Verkiezing jeugdambassadeurs uitgesteld

De leiding van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft onlangs bewezen zich niet de les te laten voorlezen. Alhoewel de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, na de escalaties op 21 juli 2018 geïntervenieerd heeft om de verkiezing van de jeugdambassadeurs door te drukken op zaterdag (vandaag), heeft de NJP-leiding middels een schrijven op donderdag duidelijk kenbaar gemaakt dat dit niet haalbaar is. De voorzitter van het NJP, Kelvin Koniki, en eerste plaatsvervanger van de NJP-ondervoorzitter, Zenani van Throo, hebben op 23 en 25 juli 2018 een onderhoud gehad met de minister, waarin ze toegelicht hebben waarom de haalbaarheid van de uitgestippelde verkiezingsdatum in gedrang komt.
“De documenten hebben wij na de bijeenkomst van 23 juli ontvangen. De leiding van het NJP heeft wat tijd nodig om ze nauwkeurig te bestuderen. Het onderzoek naar transparantie en helderheid is nu gaande”, aldus een passage uit de brief. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 21 juli jl. met de kandidaten van Caricom Youth Ambassadors (CYA), United Nations Sustainable Development Goals (UNSDG), alsook de sportambassadeurs, is gebleken dat de naam van de kandidaat Jamil Starke op het laatste moment met een pen was bijgeschreven op de kandidatenlijst. Voor de leiding van het NJP kan dit op geen enkele wijze door de beugel. Uit het onderhoud kwam naar voren dat Starke tentamens moest afleggen. Ook hiervan eist de NJP-leiding dat dit aangetoond wordt.
Het argument van de jeugdvertegenwoordiger, Samir Gobind, om elk lid van het NJP de gelegenheid te bieden om deel uit te kunnen maken van de kennismaking en verkiezing, is eveneens als reden opgegeven in de brief. Thans vertoeven 4 jeugdvertegenwoordigers in China voor een training, waardoor het onverantwoord is om de enige verkiezing van de jeugdambassadeurs in dit stadium te houden. Voorts ziet de NJP-leiding geen nut om de kennismaking, presentatie van de kandidaten, installatie van de verkiezingscommissie en de verkiezing zelf op één en dezelfde dag te houden. Het ziet ernaar uit dat de leiding van het NJP uiteindelijk wel heeft ingezien wat de essentie van jeugdparticipatie is: opkomen voor de belangen van jongeren.

error: Kopiëren mag niet!