Plantenkas en speeltuin voor kinderen Commewijne

1Plantenkas en speeltuin voor kinderen Commewijne FOTO 1
Frontfoto2Lions Club Commewijne heeft gistermorgen 2 speeltuinen en 1 plantenkas overgedragen aan 3 scholen in het district Commewijne. OS Alkmaar heeft een plantenkas gekregen en ook OS De Hulp en de Sri Vasudevschool kregen elk een donatie in de vorm van een speeltuin. Volgens de chairperson van dit project, Ravin Changoer, is het doel hiervan om kinderen van jongs af aan te leren hoe zij moeten planten. Gezien de kinderen van OS Alkmaar uit een landbouwgebied komen, is het belangrijk hun hiervan bewust te maken. Changoer geeft verder aan dat zij de leerlingen ook de kans geven om te spelen in een mooie opgeknapte speeltuin. “Zowel de plantenkas als de speeltuinen zullen ook na schooltijd gebruikt worden. De kinderen wonen dichtbij de scholen en kunnen na schooltijd ook gebruikmaken ervan. We hebben ook nieuwe toestellen aangeschaft voor de speeltuin en de oude toestellen opgeknapt. Het project heeft in totaal SRD 25.000 gekost. Het geld hiervoor hebben we deels gehaald uit onze succesvolle boottocht”, geeft Changoer aan.
“Het project heeft ongeveer 6 weken geduurd”, zegt hij verder. “Vanwege de weersomstandigheden konden we het niet eerder afronden. Het is de bedoeling dat wij vooral de leerlingen, die zich zullen bezighouden met de plantenkas, nog verder begeleiden. Het volgende project van Lions Club Commewijne is om de best geslaagden van alle scholen in Commewijne in de bloemetjes te zetten met een award en een cadeaubon”, aldus Changoer.
Het schoolhoofd van de Sri Vasudevschool, Achni Kapoerchan-Ramkisoen Panday, is enorm blij met deze geste van Lions Club Commewijne. De realisatie van deze mooie en kleurrijke speeltuin was niet mogelijk geweest zonder de goede prestaties van de leden van Lions Club Commewijne. Een goed ingerichte en veilige speeltuin is namelijk een onmisbaar onderdeel van het onderwijs en in het bijzonder voor het kleuteronderwijs. Onze speeltuin voldeed totaal niet meer aan de eisen die gesteld worden aan een veilige en kindvriendelijke speeltuin. Daarom zijn wij de leden van de Lions zeer dankbaar hiervoor, aldus Ramkisoen Panday.
Arti Lachman

error: Kopiëren mag niet!