Al 4 roofmoorden in 2018

Uit het archief van Dagblad Suriname blijkt dat er dit jaar al 4 roofmoordgevallen hebben plaatsgevonden. Op donderdag 29 maart 2018 kreeg de politie van Zanderij omstreeks 06.00 uur een melding van een roofoverval, waarbij een landbouwer om het leven was gekomen. Omstreeks 03.00 uur in de ochtend werd het gezin overvallen aan de Tangibaweg, een zijstraat van de weg naar Santigron. De 60-jarige Sheng Pin Liang werd met een vuistvuurwapen op het hoofd geslagen en overleed als gevolg van de mishandeling.
Op 7 juni dit jaar overleden de 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi nadat het voertuig waarin zij zaten op de rijweg naar Kraka, nabij de Sabakoebrug, was beschoten door gewapende rovers. In deze zaak heeft de politie succes geboekt. Er waren in eerste instantie 8 aanhoudingen verricht, van wie 6 zijn ingesloten. Zij hebben hun betrokkenheid bij de roof toegegeven.
Op zaterdag 30 juni werd de 31-jarige Darveen Barsatie beschoten door criminelen, die in zijn woning aan de Vierkinderenweg waren binnengedrongen. Hij was geraakt aan zijn rechterbeen ter hoogte van zijn knie. Barsatie kwam als gevolg hiervan te overlijden. Ten tijde van de overval was het slachtoffer samen met zijn vader thuis. De daders in deze zaak zijn vooralsnog onbekend. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek van alle moordzaken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!