Werknemers Sint Vincentiusziekenhuis trekken aan de bel

2 Werknemers Sint Vincentius Ziekenhuis trekken aan de bel1De werknemers van het Sint Vincentiusziekenhuis gaan vandaag richting de minister van Volksgezondheid om een petitie aan te bieden. Dit werd gisteren besloten op een algemene ledenvergadering (alv). Op de alv werd gesproken over de situatie van het ziekenhuis. “Zoals het nu eruit ziet, is het ziekenhuis niet in staat om zijn schulden te betalen. Leveranciers kunnen hun geld niet krijgen. Ook naar het personeel toe zijn er achterstanden ontstaan die te maken hebben et vakantiegelden, overbruggingstoelage etc.. Er kan niet met de directie onderhandeld worden. Ook al onderhandelen wij, weet men niet hoe zij de resultaten zullen betalen”, verteld bondsvoorzitter Roy Haverkamp.
“In feite zegt de leiding van het ziekenhuis dat het gevaar van het sluiten boven het hoofd van het ziekenhuis hangt. Vooral als deze situatie zo door gaat”, zegt de voorzitter. Uit het verslag van de leiding van het ziekenhuis aan de bond blijkt dat de problemen nog steeds op het gebied van inkomsten liggen. De ligdagtarieven zijn niet toereikend om de kosten te dekken. Subsidiegelden van de overheid worden niet in de voldoende mate overgemaakt. Verder is het ziekenhuis afhankelijk van de verzekeringsmaatschappijen, die ook onderdeel van het inkomstenprobleem zijn.
De werknemers zijn voor de maand juni net voor het weekend uitbetaald. “Dat is ook elke maand een probleem. Normaliter moet er tegen de 28ste van de maand zijn uitbetaald. Dat gebeurt al lang niet meer”, stelt de bondsvoorman. De bond telt momenteel ruim 500 leden. De leden vertrekken om 07.00 uur in de ochtend naar de minister zijn kantoor.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!