Samir Gobind: “Wilde acties sieren universiteit niet”

Het blijkt dat de rust binnen de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) nog niet is teruggekeerd. De salariscorrectie voor leden van de Vereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) is namelijk nog steeds geen feit. Hierdoor kunnen de studenten de geplande tentamens sinds vrijdag niet afleggen. De zoveelste werkneerlegging is een doorn in het oog van de jeugdvertegenwoordiger Samir Gobind. In gesprek met Dagblad Suriname plaatst hij zijn kanttekeningen over deze veel voorkomende issue binnen de universiteit. “Als de autoriteiten in staat waren om SRD 7 miljoen te besteden aan de komst van de president van India, waarom wordt er dan niet voldaan aan de loonreeksen van de wetenschappers?”
Gobind accentueert dat de stakingen iedere keer als een donderslag bij heldere hemel aankomen. “Er wordt totaal geen rekening gehouden met de studenten; de stakingen worden vooraf niet bekendgemaakt, waardoor je constant in onzekerheid moet leven of de tentamens doorgaan of niet. Dit is geen gezonde zaak op een academisch instituut; wilde acties sieren een universiteit niet.” Doordat de studenten überhaupt niet betrokken worden bij de issues van de universiteit komt het vaak voor dat zij zich voor niemendal aanmelden op de geplande college- of tentamendagen. Dit creëert veel ongerief bij de wetenschappers in wording. Velen van hen moeten namelijk werken om de eindjes aan elkaar te knopen.
“We leven in een heel duur tijdperk waar studenten zich niet kunnen permitteren om naar Adekus te gaan, alleen om aan te horen dat de tentamens of colleges niet door kunnen gaan.” Gobind ziet graag dat er in het vervolg gecommuniceerd wordt met het studentenbestuur van de universiteit om een dergelijk ongerief te voorkomen. Er moet bovendien een balans gevonden worden; na de reguliere tentamens volgen de hertentamens, welke eveneens in gedrang lijken te komen. Gobind doet derhalve een beroep op de autoriteiten om spoedig in te grijpen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!