Keti Koti Aria Prisiri

 In  1863  werd de Emancipatiedienst op feestelijke wijze gehouden in de Grote Stadskerk. De vrijgekomen slaven in Suriname hebben God  opgeroepen en gedankt voor de door hem geschonken vrijheid
In 1863 werd de Emancipatiedienst op feestelijke wijze gehouden in de Grote Stadskerk. De vrijgekomen slaven in Suriname hebben God opgeroepen en gedankt voor de door hem geschonken vrijheid
In verband met het 155ste jaar van de afschaffing van de slavernij zal er op zaterdag 30 juni om 18.30 uur, door jong en oud, een Aria Prisiri Neti, worden gezongen in de Wanicakerk. De avond zal worden opgeluisterd met interactieve presentaties van Bijbelteksten. Na deze opvoering wordt het samenzijn voortgezet in het trefcentrum met een open podium, voor spontaan optreden van niet geboekte podiumkunstenaars. De bezoekers nemen traditionele gerechten mee om met elkaar te delen.
Keti Koti dienst Grote Stadskerk
Het traditionele Keti Koti-feest van de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS) begint op zondag 1 juli in de Grote Stadskerk met een gebedsdienst aan de Steenbakkerijstraat, waar in 1863 de Emancipatiedienst op feestelijke wijze werd gehouden en de vrijgekomen slaven in Suriname God hebben opgeroepen en gedankt voor de door hem geschonken vrijheid.
Jeugdcentrum
Van 10.00 uur tot 18.00 uur wordt het vrijheidsfeest gevierd in het Jeugdcentrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De organisator heeft te kennen gegeven dat ook dit jaar de Koto Show, Fosten Praise & Worship, live entertainment en andere vermakelijkheden niet zullen ontbreken. Zoals gebruikelijk zal er ook gesport worden. Het gaat dit jaar om zaalvoetbal. Onder andere zullen de voetbalsterren Mike Noersalim, Steven Reyme, Renold Pansa, Andre Misiekaba, Regilio Dodsen, Hesli Pansa, Emanuel Sanvisi en Asgar Koster elkaar bekampen.
HD

error: Kopiëren mag niet!