Afwezigheid minister Hoefdraad stagneert uitbetaling brandstofcompensatie

De particuliere bushouders moeten wat weer geduld betrachten om over hun lang verwachte brandstofcompensatie te beschikken. Hoewel de betaling op uiterlijk 8 mei 2018 zou moeten plaatsvinden, is dit wederom nagelaten door de autoriteiten. John Biffe, ondervoorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), stelt tegenover Dagblad Suriname dat deze stagnatie het gevolg is van de afwezigheid van Financiënminister Gillmore Hoefdraad. “De storting zou eigenlijk donderdag plaatsvinden, maar nu heb ik begrepen dat de minister uitlandig is. Dus we moeten wachten op het ministerie van Financiën. Zodra het geld gestort is, starten we gelijk met de uitbetaling.”
Alhoewel de voorzitter van PLO, John Mahadewsing, eveneens uitlandig is, vormt dit geen obstakel in het betaalproces, verzekert Biffe. Doorgaans worden de brandstofcompensatiecheques niet afgegeven aan de bushouders wanneer het niet voorzien is van een handtekening van zowel Mahadewsing als Robby Boedhoe (penningmeester van PLO). “De PLO-voorzitter is pas eind van de maand in Suriname, maar als er nu uitbetaald wordt, gaan we niet wachten op de voorzitter. Alle afspraken zijn al gemaakt. We wachten alleen op het ministerie.” Biffe kan vanwege de ontstane situatie niet aangeven wanneer de overmaking van de brandstofcompensatie zal plaatsvinden.
Doordat de minister in het buitenland vertoeft, heeft de directeur van Transport, Joyce Blokland, alsook Mahadewsing een beroep gedaan op PLO om de rust in het particulier vervoer te behouden. “We zien dat er bij het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) ook geen vooruitgang is bereikt; minister Hoefdraad is degene die het geld moet overmaken.” Alhoewel er vorige week harde uitspraken zijn gedaan door PLO tijdens een spoedbijeenkomst met de PLO-controleurs (woordvoerders), waarbij er zelfs gedreigd werd met een staking, is PLO thans machteloos. “Er zijn harde uitspraken gedaan, maar wij hebben dat geld niet om uit te betalen.” Volgens Biffe zouden de particuliere bushouders niet langer gedupeerd worden als de overmaking eenmaal heeft plaatsgevonden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!