Scheek: “Studenten Adekus ondervinden geen last van beraad wetenschappers”

2Scheek “Studenten Adekus ondervinden geen last van beraad wetenschappers”Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) had tot gisteren nog steeds niet gereageerd op het schrijven van de wetenschappers. De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) is afgelopen vrijdag in beraad gegaan. Zij gaf het bestuur daarna 3 werkdagen de ruimte om besluiten rond de salarisreeksen van de wetenschappers door het totaal bestuur van de AdeKUS te laten formaliseren. Vandaag is de laatste dag. Morgen vergaderen de wetenschappers over het ‘behaalde’ resultaat. Indien er geen reactie komt, meent de VWPU haar beraad te zullen aanscherpen.
Tot nog toe hebben de studenten op de AdeKUS geen last hoeven te ondervinden van het beraad van het wetenschappelijk personeel. Althans, bij monde van Emanuel Scheek, vertegenwoordiger van de studenten in het universiteitsbestuur. “Het beraad is niet al zodanig op dit moment”, stelt Scheek. Hij denkt dat het vandaag goed zal komen. “Wij zijn volwassen mensen. We zijn in gesprek met de VWPU. Er zal op tijd gereageerd worden. Als het aan mij ligt, komt alles in orde. Als je met mensen bezig bent, gaat het natuurlijk niet alleen om de feiten, maar ook de verwachtingen. Ik ga ervan uit dat wij als verantwoordelijke mensen tot elkaar kunnen komen en de verantwoordelijkheid kunnen leggen waar het thuis hoort”, aldus Scheek.
Dagblad Suriname heeft van andere bronnen mogen vernemen dat het bestuur gisteren al wat op papier staan had. Over de inhoud van het schrijven kon er echter nog geen mededelingen worden gedaan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!