Sedert november geen tuinman op OS Leiding 8A

Sedert november geen tuinman op OS Leiding 8A (1)
Sedert november geen tuinman op OS Leiding 8A (2)Geen doorspoeling jongenstoiletten

De Openbare School Leiding 8 A ontbeert al 7 maanden een tuinman voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden op het schoolerf. Dagblad Suriname maakte contact op met de schoolleiding, maar die wenste niet in te gaan op de situatie. Hij verwees de krant door naar de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) en de Oudercommissie.
Volgens een ouder is de situatie op de school niet zo rooskleurig. Sedert november beschikt de school niet over een tuinman. Er was eerder wel een tuinman, maar die werd ziek en vroeg vervolgens langdurig ziekteverlof aan. De jongenstoiletten hebben te kampen met kapotte spoelbakken, met als gevolg dat doorspoeling van de toiletten niet kan plaatsvinden. Verder zijn slechts 3 schoonmaaksters belast met de schoonmaak van het 16 tot 17 lokalen tellend schoolgebouw. De oudercommissie heeft samen met de schoolleiding diverse brieven gericht naar het Onderwijsministerie, waarin de bovenstaande problemen zijn aangekaart. Maatregelen vanuit de zijde van het ministerie zijn tot nog toe uitgebleven.
Dc Ramai verleent medewerking
Het commissariaat Wanica Noord-West, waar dc Sarwan Ramai is gehuisvest, is een naaste buur van de school. De ouder geeft aan dat de dc altijd zijn medewerking verleent wanneer op hem een beroep wordt gedaan. Gisteren nog waren enkele medewerkers bezig met het graven van een greppel voor het afvoeren van het overtollig water van het schoolerf. De werknemers van het commissariaat hebben meerdere malen geholpen met de schoonmaak van het schoolerf. De ouder is zich ervan bewust dat het bieden van hulp niet altijd kan blijven plaatsvinden. Het zijn slechts noodoplossingen. Zaak is dat er een permanente tuinman aangesteld moet worden voor de school.
De Technische Dienst van Minowc bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat zij zowel schriftelijk als mondeling op de hoogte zijn gebracht van de problemen op de school. Niet alleen deze school, maar ook andere scholen vragen naar oplossingen om het onderwijsgebeuren geriefelijker te maken en in een schoon en hygiënisch milieu te laten plaatsvinden. Deze problemen zijn inmiddels doorgeleid naar de leiding van het ministerie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!