Suraj Sahadew-Lall: “PLO speelt paniekvoetbal”

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), is van mening dat de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) na de “toneelopvoering” van woensdag op het PLO-kantoor, bewezen heeft geen belangen behartigende organisatie te zijn. “PLO is paniekvoetbal aan het spelen”, beweert Sahadew-Lall in gesprek met Dagblad Suriname. Het verwondert hem dat een organisatie, die altijd gesteld heeft geen voorstander te zijn van het inzetten van het uiterste middel, de dag van vandaag over een staking praat. Dit, terwijl PLO in de afgelopen maanden geen teken van ergernis heeft vertoond bij het uitblijven van de brandstofcompensatie. Voor Sahadew-Lall is het overduidelijk dat er meer aan de hand is binnen PLO. Hij stelt dat het nu sterk tot uiting komt dat PLO aan het frauderen is met de brandstofcompensatie.
Chaotische administratie
Zo eist PLO dat er uiterlijk vandaag voor 6 maanden uitbetaald wordt. “Hoe kan je dit eisen terwijl je stukken hebt ingediend voor 3 maanden? Dit is toch een grove misleiding naar de bushouders toe?” Onlangs is er via de media aangegeven dat de stukken over het laatste kwartaal van 2017 pas in de huidige week zijn ingediend. Het verbaast Sahadew-Lall echter niet dat PLO de schuld in zijn schoenen schuift. “Ik ben op geen enkel wijze betrokken bij PLO, hoe kan ik dan de boosdoener zijn? Het is bovendien niet iets van nu dat de bushouders geen goede tijden meemaken. In 2007 was er een staking van ongeveer een week. De bushouders hadden toen een verhoging gehad van SRD 0.25; het tarief ging van SRD 1.25 naar SRD 1.50. Maar na een maand is die SRD 0.25 weer ingetrokken door de regering. Het enige wat de PLO-voorzitter toen heeft kunnen bewerkstelligen, is de verhuizing van zijn pompstation vanuit Van ’t Hogerhuysstraat naar Noord.” Hierdoor beschouwt SBO de stakingsdreiging van PLO als een show.
Woordvoerders PLO zien brandstofcompensatie als business
Sahadew-Lall merkt op dat PLO iedere keer aanhaalt dat hij niet optimaal rijdt. Zelf heeft hij het niet ontkend. De regel binnen PLO is: wie niet rijdt, krijgt geen brandstofcompensatie. “Dus als ik niet rijd, waar gaat de brandstofcompensatie naartoe? Want de overheid stort voor een ieder. Kan PLO aantonen dat het teruggestort wordt voor de overheid?” Volgens Sahadew-Lall moet PLO binnen hun eigen organisatie kijken wie wel of niet rijd, want de uitbetaling aan hen vindt ongehinderd plaats. “Robby Boedhoe, penningmeester van PLO, heeft 3 busvergunningen, maar alleen 1 bus van hem is actief op de route. Denk je echt dat zijn compensatie wordt afgetrokken, terwijl hij de penningmeester is? Nee!” Daarom wil SBO dat de autoriteiten de brandstofcompensatie rechtstreeks overmaken op de rekeningen van de particuliere bushouders. Zelfs de PLO-controleurs (woordvoerders) beschouwen de brandstofcompensatie als een business. “De woordvoerder van Lijn 2 bijvoorbeeld vraagt SRD 1000 om de bushouders volledig in te boeken (al rijden ze niet). Zo kunnen ze dan toch de volledige brandstofcompensatie ontvangen. Dit is waarmee PLO zich bezighoudt!”, aldus Sahadew-Lall.
KSR

error: Kopiëren mag niet!