Glenn Sapoen: ‘Sigaretje voor de nieuwsgierigheid’

Glenn Sapoen
Glenn Sapoen
NDP-assembleelid Glenn Sapoen is erg dankbaar dat niemand van zijn gezin rookt. In het verleden stak hij af en toe een sigaretje op, maar dat was gewoon voor de nieuwsgierigheid. Donderdag 31 maart is door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot de Anti-Tabaksdag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de gevolgen die roken met zich meebrengt voor de gezondheid. Ook in Suriname gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Dagblad Suriname sprak met het NDP-assembleelid Glenn Sapoen.
Lekkertjes doorgaan met genotsmiddel
Op donderdag is het Anti-Tabaksdag. Sapoen voert aan dat dat de benaming voor zich spreekt en op zich heel duidelijk is. In het dagelijks leven ervaart hij dat heel veel personen nog een sigaretje opsteken. De een in mindere mate, terwijl het ander gedeelte wel verslaafd lijkt te zijn vanwege de frequentie van het roken. De parlementariër concludeert dat ondanks de voorlichting en waarschuwingen men lekkertjes doorgaat met het genotsmiddel.
Geen sigaretje op Anti-Tabaksdag
De uitdaging om op Anti-Tabaksdag de gehele dag rookvrij doorbrengen zonder een sigaretje op, dit ziet Sapoen graag gebeuren. Ook heeft hij graag een afname van het aantal leden binnen het rokerskorps. De politicus drukt de rokers op het hart om degelijk rekening te houden met hun omgeving en hun medemens, die vaak genoeg passief meeroken. Sapoen schroomt er niet voor aan te kaarten dat rokers vaak een last vormen voor anderen. Medische onderzoekingen hebben uitgewezen dat passief roken ook heel schadelijk is voor de gezondheid van niet-rokers. Op 7 februari 2013 is in De Nationale Assemblee de Anti-Tabakswet met 39 algemene stemmen aangenomen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!