Geschokt door racistische opmerkingen Surinamers

1Geschokt door rasistische opmerkingenZoals verwachtbaar waren de berichten met betrekking tot de dreiging van ISIS naar de Surinaamse samenleving tot ver buiten Suriname bekend. Wereldreiziger Ricky Sewpersad is één van de velen die zich de bedreigende berichten van ISIS aan de scholen, zwaar heeft genomen. Meer nog was hij geschokt over enkele racistische opmerking die hij voorbij zag gaan ten aanzien van moslim en de moslimgemeenschap. De wereldreiziger, die in Nederland woont, maar wiens roots diep geworteld zijn in Suriname, geeft aan Suriname niet zo te kennen. “Afgelopen week zijn de Surinaamse burgers en de hele wereld opgeschrikt door de bedreiging welke mogelijk van ISIS afkomstig moet zijn. Zoiets had niemand verwacht in Suriname. Ook ik was bezorgd na het bericht. Naast het feit dat ik naaste familie en vrienden heb in Suriname, heb ik ook duizenden lieve volgers die ik ook zie als familie. Volgers die ook deelgenoot zijn van mijn avonturen in verschillende landen, dankzij mijn facebookpage.” Sewpersad stelt dat of de bedreigingen op waarheid berusten of niet, de nodige maatregelingen getroffen moeten worden om de samenleving te beschermen.
“Wat mij tevens opviel na de berichtgeving zijn de diverse negatieve berichten, die circuleerden over moslims en dat door onze Surinamers.” De avonturier vindt dat in zulke situaties men juist moet laten zien dat we die eenheid onderling weten te behouden. In plaats van de vinger naar elkaar te wijzen, moeten we nog dichterbij elkaar komen en het probleem samen aanpakken. “Laten we niet discrimineren in ons geliefde Suriname. Ik heb over de hele wereld vrienden, ook in Pakistan en Afghanistan en wat je ontdekt, is dat ook in die landen er normale en vredelievende mensen zijn.” Volgens Sewpersad moet men niet vergeten dat ISIS niet het Islam is.
De wereldreiziger geeft aan dat Suriname ondanks deze dreiging haar ‘identiteit’ niet moet verliezen. “Suriname is mijn land dat ik graag overal ter wereld promoot, ondanks het nu wat minder goed gaat. Het is een land dat zich onderscheidt van de rest van de wereld. Wij zijn een voorbeeld voor de wereld en dit kan ik concluderen, nadat ik meer dan 75 landen heb bezocht. Een land waar een synagoge en een moskee naast elkaar staan en de bezoekers als broeders met elkaar omgaan. Wat uniek is aan Suriname is niet alleen onze natuur, maar de wijze waarop wij met elkaar omgaan. In Suriname kennen wij geen Hindoestanen, Javanen, Creolen, Chinezen, wij kennen Surinamers. Natuurlijk komt er hier en daar wat discriminatie voor, maar dat hebben we overal. Desondanks gebeurt dit minder in Suriname en leven wij in vrede met elkaar.”.
NK

error: Kopiëren mag niet!