Somohardjo: “Ik ben een Ferrari”

1 SomohardjoDe jarige Paul Somohardjo vindt dat hij nog heel lang zal blijven op deze wereld. “Dankzij ‘de almachtige’, verkeer ik nog steeds in een goede conditie en zie er goed uit. Toen ik 50 jaar was geworden, zag ik er precies zo uit. Nu ben ik 75 en als ik straks 100 jaar word, zal ik er precies zo eruitzien. Ik ben geen Toyota, maar een Ferrari. Ik ben niet 75 jaar oud, maar ben 75 jaar op aarde”, begon Somohardjo zijn speech in verband met zijn 75ste jaardag in het Pertjajah Luhur-centrum afgelopen zaterdag. Somohardjo vroeg zijn gevolg om zijn partij nog 1 keer aan de macht te laten komen. “Ik wil na de verkiezingen van 2020 hier met de overwinningsbeker staan”, zei hij. “Wat er ook gebeurt, na de verkiezingen van 2020 stop ik met de actieve politiek.”
Samen
Somohardjo riep een ieder op om de komende verkiezingen samen de strijd te voeren. “Anders gaan we ze niet kunnen verslaan. De tegenstander is zich ervan bewust en wil daarom samenwerking van politieke partijen voor de verkiezingen verbieden. Maar niemand gaat mij kunnen beletten om samen te kunnen werken”, zei Somohardjo. Somohardjo zei dat er ondanks de verbieding van pre-electorale combinaties voor de verkiezingen, er toch samenwerking mogelijk kan zijn. “Partijen moeten niet arrogant zijn.”
Verraad
Somohardjo noemde verraad de grootste handicap binnen zijn partij. “We hebben jaren daarmee moeten dealen. Maar nu hebben wij de juiste maatregel daartegen kunnen vinden en hiermee zal er geen verraad meer zijn binnen de PL”, zei Somohardjo.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!