Kenniskring heeft voor haar dinsdag 8 mei meeting twee thema’s gekozen in verband met 145 jaar Hindoestaanse Immigratie, die op dinsdag 5 juni 2018 groots herdacht wordt. Er is onlangs een nationale commissie in het leven geroepen, die bestaat uit de actieve verenigingen die een landelijk programma hebben samengesteld. De gastsprekers Radjen Baldew, voorzitter van Stichting OHM tevens secretaris van de Natcom, en Aniel Manurath, voorzitter van de CUS en Natcom, zullen de activiteiten belichten, die van 27 mei tot en met 10 juni worden gehouden, terwijl de historicus Maurits Hassankhan de te houden conferentie vanuit de Faculteit der Humanoria van Adek zal toelichten.
Als bijdrage en als nazaat van de immigranten zal energiedeskundige Remond Pahladsingh een ontwikkelingsmodel voor duurzame energie en schoon water voor Suriname presenteren. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan sectoren waar decennialang getreuzeld wordt en alsmaar duurzame investeringen uitblijven.
Intussen is bekend geworden dat de president van India op 19 juni 2018 een staatsbezoek brengt aan Suriname en de regering drukdoende is de relatie te evalueren. Het is publiek geheim dat sinds mei 2008 er bitter weinig schot in de bilaterale samenwerking is gekomen door onze bureaucratie, korte termijn denken en het niet wijzen van alle neuzen in dezelfde richting.
De inloop is om 19.30 uur in het Lalla Rookh-gebouw 1 en zal er na de presentaties gelegenheid zijn tot discussies en netwerken.
Kenniskring bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curaçao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK-members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskring is een instrument om door middel van contactlegging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk of maatschappelijk voordeel te behalen.