Hoe ontwikkelt de zwarte man zich?

‘De positie van de Afro-Surinaamse man in het Suriname van vandaag’ is het thema van de zevende Clark Accord Lezing, die op 11 mei in het Buiten Sociëteit het Park wordt gehouden. De inleiding zal worden verzorgd door voorzitter Siegmien Staphorst van Naks. Er is een panel samengesteld, dat bestaat uit Ciciel Lamesie, Juan Accord, Melvin Bouva, Julia Terborg en Leendert Pocornie.
Jaarlijks terugkerende activiteit
De Clark Accord Foundation onderneemt jaarlijks deze activiteit. De lezing wordt afwisselend in Suriname en in Nederland gepresenteerd. Daarmee wordt getracht het ‘zwart bewustzijn’ te stimuleren. Er wordt steevast aandacht besteed aan de zwarte mens in het algemeen en de plek van deze groep in Nederland in het bijzonder.
Het gaat beter met de zwarte vrouw
Clark heeft gedurende zijn leven meerdere malen het thema ‘De positie van de zwarte man’ belicht. Een stelling van de foundation is: ‘De ontwikkeling van de zwarte vrouw gaat hard. Kijk maar naar de hogescholen en universiteiten. De zwarte vrouwen zijn daar goed vertegenwoordigd. En dat is goed, want deze groep is veel te lang achtergesteld. Maar hoe ontwikkelt de zwarte man zich?’
HD

error: Kopiëren mag niet!