Douanebond had een ophelderend onderhoud met Hoefdraad

“Er is wel helderheid geweest. Het was een ophelderend gesprek en zeer vruchtbaar”, zo reageert Joyce de Vlugt, voorzitter van de douanebond, komend uit een tweede ronde van onderhoud met minister Gilmore Hoefdraad. De bond was bij de minister om meer te weten over het vervangen van de leiding van de douane. “Morgenochtend (Red.. 3 mei) gaan wij naar onze vergadering terug om de leden te informeren”, stelt De Vlugt.. Het bestuur is met een gerust hart vertrokken uit het onderhoud met de minister. “Helemaal. Wij blijven on speaking terms, maar het ziet er positief uit”, meent De Vlugt.
Gevraagd als er nog onenigheid bestaat over het afzetten van de vorige douaneleiding reageert de bondsvoorzitter met het woordje ‘nee’. “Ik heb eerst de ruimte nodig om mijn leden te informeren, omdat ik niet wil dat mijn leden dit via de media vernemen. Het ziet er positief uit en natuurlijk moeten wij het kunnen verkopen aan de leden en kijken wat daaruit rolt”, aldus de bondsvoorvrouw. Vandaag belegt de bond een ledenvergadering.
Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zal de nieuwe leiding een aantal belangrijke opdrachten meekrijgen, zoals het verhogen van de inkomsten voor de Staat Suriname. Verder moet er een goede coördinatie zijn met de haven en moeten zaken rond het personeelsbeleid worden uitgewerkt. Een ander belangrijk punt volgens de bewindsman is het investeren in opleidingen voor de medewerkers. Met de ondersteuning van de Inter-American Development Bank (IDB) wordt hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw gebouw voor deze werkarm van het ministerie. Met deze zaken hoopt de minister de douaneorganisatie een boost en de plaats in de maatschappij te geven die het verdient.

error: Kopiëren mag niet!