Slechte conditie Sabanweg niet serieus genomen door commissariaat

Slechte conditie Sabanweg niet serieus genomen door commissariaat‘Mevrouw, we hebben uw klachten genoteerd. Mevrouw u wordt teruggebeld. Mevrouw we komen langs.’ Het heeft veel van een geautomatiseerd antwoordapparaat. Maar dat is het helemaal niet. Het zijn allemaal antwoorden die een bewoner woonachtig aan de Sabanweg, nabij de Verlengde Malangweg krijgt, wanneer die naar het commissariaat van Wanica Zuid-Oost belt om de slechte conditie van haar weg door te spelen. De telefoon van de afdeling Civieltechnische Werken (CTW) van het commissariaat wordt in de meeste gevallen niet wordt opgenomen. Het betreft medewerkers van andere afdelingen die haar klachten noteren met de woorden: ‘U wordt teruggebeld’.
Tegenover Dagblad Suriname deed deze bewoner haar relaas. ‘Ik heb al mijn gegevens doorgegeven. Maar ik ben nooit teruggebeld geworden. Ook is niemand ooit komen kijken naar de slechte staat waarin de weg verkeert. Ik heb het via de hiërarchie gedaan. Ik heb contact opgenomen met het commissariaat. Maar ze vatten mijn klacht niet serieus op. Daarom ben ik noodgedwongen naar de media gestapt.’
Schoolkinderen die gebruik maken van de weg lopen in hun schooluniform tot hun heupen in het water. Verder kunnen kleine voertuigen niet in de straat rijden. De motor raakt defect. Wanneer een Toyota Ist in de weg rijdt, zit die tot bij zijn motorkap in het water. ‘Niet iedereen is in staat om hoge wagens te rijden,’ motiveert de bewoner. Ook is het zo dat de waterleidingbuizen kapot zijn gereden. Vanwege de slechte staat van de weg is er geen overzicht waar deze buizen staan. Volgens de bewoner is vanuit de zijde van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, de SWM wel medewerking verleend om de waterleidingbuizen te herstellen. Afgelopen woensdag heeft een ondernemer op eigen kosten de trens die langs de weg loopt, opgehaald.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!