Regering stort vermoedelijk toch SRD 500 op rekening gepensioneerde ambtenaren

Berichten dat de overheid wederom een bedrag van SRD 375 heeft gestort op de rekening van de gepensioneerde ambtenaren kon niet met zekerheid bevestigd worden door bestuurslid Ost van de Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). Dagblad Suriname nam contact op met de bond, nadat bronnen bekend hadden gemaakt dat de regering toch weer een bedrag van SRD 375 heeft gestort, terwijl voorzitter Renate Wouden van de BBGO bij de afgelopen bestuursverkiezing duidelijk heeft gesteld dat vanaf de maand april een bedrag van minimaal SRD 500 uitbetaald zal worden.
De minister van Financiën heeft vanaf december t/m maart 2018 aan de gepensioneerde ambtenaren SRD 375 toegekend. Volgens Wouden werd de achterstand van april, mei en juni daarmee ingehaald. Wat de leden deze maand uitgekeerd hebben gekregen, wordt in het kader gebracht van het vakantiegeld dat de ambtenaren hebben gehad in juli (omdat zij geen koopkrachtversterking hebben gehad).
Doordat de bondsvoorzitter uitlandig is, sprak de krant met één van de bestuursleden die aangaf niet op de hoogte te zijn dat er reeds zou zijn gestort. Hij zou dus geen accurate verklaring kunnen afstaan zonder zich eerst goed georiënteerd te hebben over deze zaak. Echter bevestigde de ondervoorzitter hetgeen eerder is aangegeven door de bondsvoorzitter. “Het is gezegd dat we het zouden moeten krijgen. Voor alles wat je wil hebben, zal je voor moeten gaan. Zonder strijd is er geen kroon en als het eventueel niet zo is, zullen we weer moeten praten. Verder kan ik geen uitspraken doen”, aldus Ost.
NK

error: Kopiëren mag niet!