Gezond consumptiewater, de standaard bij SWM

Er komt al enkele maanden geen water uit de kranen van de Alicestraat, de Soerdjbaliestraat en de Soemintrastraat te Sunny Point. De bewoners klagen steen en been. Een gedupeerde Margo Pinas: “Ik kan het niet begrijpen dat wij nog steeds niet over water kunnen beschikken. Waarom duurt het zo lang? Ik heb een huishouden te draaien. Ik ben gedwongen om SRD 100 te betalen voor een kubieke meter water, dat binnen drie dagen op is. De SWM is op de hoogte van het probleem en heeft zich hier georiënteerd. Wij zouden weer van ze horen. Wij wachten nog steeds”.
Een grote ingreep
De staf van de SWM bij monde van Chantel Pinas gaf te kennen dat het herstellen van het waterleidingnet ter plaatse een grote ingreep is. Het is geen karwei dat van de een op de andere dag kan worden geklaard. Het kost voorbereiding en vakmanschap. Het is zaak om zorgvuldig te werk gegaan, watervoorziening heeft te maken met de volksgezondheid. “Gezond consumptiewater is standaard bij de SWM.”
Het kan nog enige tijd duren
Pinas verduidelijkte dat bij verregaande ingrepen er volgens procedurele regels wordt gewerkt. Het is een proces met meerdere aspecten en het vraagt tijd om uitgevoerd te worden. De SWM vraagt het deel van de clientèle dat met watergebrek te maken heeft geduld te betrachten. Hoe lang het zal duren kan op dit moment niet precies worden aangegeven, het is gaande.
HD

error: Kopiëren mag niet!