Ahilia Welles voornaamste kandidaat om Krishna Mathoera te vervangen

Wordt Ahilia Welles de opvolger van Krishna Mathoera in Wanica?
Wordt Ahilia Welles de opvolger van Krishna Mathoera in Wanica?
Nu Krishna Mathoera niet meer in Wanica zal meedoen aan de verkiezingen van 2020, vraagt menigeen zich af wie de opvolger van haar wordt in dit district. Mathoera heeft gekozen om bij de komende verkiezingen de kar namens de VHP-vrouwen te trekken in Paramaribo. De naam van Rewtie Sitaram komt meteen op, maar was ze wel zichtbaar actief binnen de oranje partij na haar teleurstelling in 2015? Het antwoord is ‘neen’. Bronnen melden Dagblad Suriname dat er wel iemand is die in de afgelopen jaren, in feite vanaf de verkiezingen van 2015, zich goed profileert binnen de partij. “Dat is Ahilia Welles. Tot nu toe is ze de voornaamste vrouw die de plek van Mathoera zou kunnen invullen. Of er nog een vrouw op de lijst in Wanica wordt geplaatst uit de 7 plekken, is nog niet duidelijk”, meldt de bron. “Maar Sitaram is voorlopig niet in beeld.”
In Wanica werd Rewtie Sitaram tot twee keer toe gepasseerd als kandidaat op de lijst van de VHP in Wanica. Dat was in 2010 het geval, maar ook in 2015. In 2010 moest ze haar plek afstaan aan de Vernieuwingsbeweging van de VHP, die toen een deal sloot met de toenmalige voorzitter Ramdien Sardjoe. Toen kwam Asiskumar Gajadien op die plek te staan. In 2015 leek Sitaram ook zeker van een plek op de lijst, daar ze ook voorzitter was van de gendercommissie van de VHP. Plotseling kwam toen Sharmila Mansaram in beeld, maar toen de lijst voor Wanica gepresenteerd werd door het bestuur Chan Santohki, zagen we de naam van Mathoera prijken. De teleurstelling bij zowel Sitaram als Mansaram was heel erg groot. Sitaram werd niet meer gezien bij activiteiten van de oranje partij. Mansaram maakte de overstap naar de NDP. “Vernomen wordt dat Mansaram zeker op de lijst van de NDP in Wanica komt te staan”, meldt de bron.
Ahilia Welles, een jonge vrouw die geen blad neemt voor haar mond, komt uit de onderwijswereld. Ze is shopsteward van de Bond van Leraren (BvL) en viel op tijdens de stakingen tegen de regering Bouterse, waar de BvL deel van uitmaakte. Ook tijdens andere BvL-stakingen was ze in beeld. Binnen de VHP maakt ze deel uit van ‘de groep die de bromtji djari van de partij moet vormen en helpen vormgeven’.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!