Vader Wongsopawiro: “Dit is grootste klap in mijn leven”

De 14-jarige Marvin Wongsopawiro heeft zich donderdagochtend door het hoofd geschoten met een jachtgeweer. Dit incident deed zich voor aan de Merveilleweg te Santo Boma. “Het is de grootste klap in mijn leven. Ik had nooit verwacht dat mijn enige zoon ons dit zou aandoen”, zegt vader Roy Wongsopawiro aan Dagblad Suriname. “Marvin was een jongen die vaker in zijn kamer bleef. Hij was altijd bezig te gamen. Een keer heeft hij zijn moeder gevraagd of hij naar Japan mag gaan.” Het slachtoffer heeft een boodschap achtergelaten, maar helaas kunnen de ouders het niet verstaan. “De tekst is in het Japans geschreven.” Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de tiener het jachtgeweer van zijn vader heeft gepakt en zich daarmee in zijn eigen slaapkamer door het hoofd heeft geschoten. Hij overleed ter plekke.
Zoals ze normaal gewend waren, stonden de ouders van Marvin op donderdagochtend op en maakten zij zich klaar voor het werk. Zij vertrokken naar het werk en kregen naderhand een telefoontje van de schoolbuschauffeur dat Marvin niet naar school is gegaan. De moeder heeft voorkinderen en stuurde haar oudere zoon om te kijken waar Marvin was. De oudere zoon werd verrast en kon niet uit zijn woorden komen. De ouders zijn snel naar huis gereden. Zij hebben toen vernomen dat hun zoon zich van het leven heeft beroofd. Volgens de vader was Marvin netjes gekleed in een rood lange mouw hemd en een blauwe broek. Hij heeft ook een tekst op de deur geschreven in het Japans. Marvin had een hartje getekend en dit met zijn bloed gekleurd. Dit hebben de ouders van Marvin als een donderslag bij heldere hemel in hun leven ervaren. Hij was het enig kind van dit echtpaar. De moeder van Marvin heeft twee voorkinderen en de vader heeft ook twee voorkinderen.
Het ontzielde lichaam van de 14-jarige is door de politie in beslag genomen. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de recherche van Midden Suriname. Het motief is nog onbekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!