Krishna Mathoera: “Miranda heeft gelogen in DNA”

Krishna Mathoera over Miranda _De minister heeft gewoon gelogen in het parlement_Lachmising: “Ik heb het gevoel dat er een politiek spel gespeeld wordt”

President Desi Bouterse heeft vorige week De Nationale Assemblee geïnformeerd dat het bedrijf, dat belast is met het beladen en afhandeling van vliegtuigen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, de wacht wordt aangezegd. Bouterse zei dat de fout niet bij de SLM lag. Mensen moesten naar zijn zeggen niet in onzekerheid worden gebracht. Hij schoof de schuld juist in de schoenen van Professional Consultancy Service & Uitzendbureau. Dit bedrijf werd door de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) aangetrokken voor beladen en afhandelen van vluchten. Het ondermaats presteren, schoof de president in de schoenen van dit bedrijf. Wat vaststond was dat er ingegrepen moest worden binnen een deel van de operaties van de SLM om ontstane veiligheidsrisico’s aan te pakken.
Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie zei dat hij pas na 9 maart duidelijkheid kon geven in deze kwestie. Miranda beriep zich op de afwezigheid van de waarnemend directeur van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas), die hij ook wilde spreken in het kader van de vliegveiligheid. Waarnemend directeur Brian de Souza dient in het weekend terug te zijn uit China. Hij was daar op normaal dienst om inspectie uit te voeren op een nieuwe kist van de SLM. Wat echter voor critici plots frappant werd, was de vraag van oppositielid Krishna Mathoera in het parlement, over een nieuwe resolutie, waarin de president een nieuwe directeur bij de Casas aanstelde. Anjulio Wolf is de nieuwe topman bij Casas en wel sinds 1 februari 2018. Dit komt erop neer dat de bewindsman in het volkshuis heeft verklaard dat de directeur van Casas niet in het land was, terwijl de vervangen waarnemend directeur uitlandig was en de nieuwe directeur wel in het land was. Uit een gesprek met De Souza (dinsdag) was te concluderen dat hij nog niet geïnformeerd zou zijn over zijn ontslag. “De minister heeft gewoon gelogen in het parlement. Hij zegt dat de directeur in China was, maar de directeur is pas een week terug geïnstalleerd en in het land”, zegt Mathoera.
Daarnaast werd ook SLM-directeur Robby Lachmising bedankt voor zijn diensten. “Ik heb het gevoel dat er een politiek spel gespeeld wordt. Gedeeltelijk hebben zij het over de rol van Procons. Zij denken dat mijn ex-partner het geld in haar zak stopt. Dit is een onterechte beschuldiging. De kisten worden echter nog steeds door dezelfde beladers beladen”, stelt Lachmising tegenover de krant. Hij heeft op 3 januari om 15.00 uur een brief ontvangen met de melding dat zijn contract met 3 maanden wordt verlengd. Lachmising moest het voor 23.50 uur accepteren. Op zaterdag 3 maart krijgt hij wederom een brief thuis aangeleverd tegen 19.45 uur. Daarin is de mededeling gedaan dat zijn contract tot 3 april zal lopen en niet wordt verlengd.
In de resolutie waarin Wolf wordt aangesteld als nieuwe Casas-directeur, is de pensioengerechtigde leeftijd van De Souza als argument opgenomen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!