“Als het buitenland wil inmengen, dan drukt Nederland op een knop en binnen 10 minuten is Bouterse geen president meer”

Marlon Rozenblad
Marlon Rozenblad
“Bidden gaat niet helpen, omdat gebed niet zonder werken gaat. Het goud dat bij de Centrale Bank was, is verkocht. Wanneer wij hebben gebeden, zal het goud als hagel weer vallen voor de Centrale Bank? Nee. Wij zullen voor dat goud moeten werken om onze economie, onze munteenheid, weer te dekken en sterk te maken. Gebed zonder werk moet u daarom zien als een doodgeboren baby”, zegt ondernemer, natuurgenezer en politicus Marlon Rozenblad, aan Dagblad Suriname. Hij reageert op de recente uitlating van president Desi Bouterse tijdens de 38ste herdenking van de revolutie van 25 februari 1980. Bouterse kondigde aan dat op 2 maart ruim 170 landen voor Suriname gaan bidden. De president zei dat hij het ter overdenking aan het volk overlaat om te kijken of het op die dag ook voor het land gaat bidden. De president en NDP-voorzitter waarschuwde ook voor inmenging van de buitenlandse politiek, die zich in economisch moeilijke tijden kan aandienen. “Als het buitenland wil inmengen, dan drukt Nederland op een knop en binnen 10 minuten is hij geen president meer”, weet Rozenblad. De politicus beweert dat het staatshoofd momenteel over 187 militaire vliegtuigen beschikt, terwijl het voormalig moederland, waarmee geruime tijd een gespannen relatie is, 26 vliegdekschepen, tientallen helikopters en andere militaire attributen heeft. “Slechts 1 helikopter is genoeg om Suriname, dat het zwakste leger in de regio heeft, over te nemen. Overigens wil ik niets horen over een buitenlandse inmenging, want als onze buitenlandse broeders en zusters aan het einde van de maand geen pakketten naar hier zouden sturen, unu beng dede ini a film dja. Als Nederland die maandelijkse stroom van tientallen naar Suriname stopzet, is dat een heel groot probleem. Laten wij god bidden dat dit niet gebeurt.” Volgens de politicus speelt de diaspora maandelijks een zeer belangrijke rol om Surinaamse burgers in leven te houden.
Nederlandse ambassadeur weer agrement verlenen
“Waarom zoek je ruzie met mensen die jouw juist een handje kunnen toereiken om ons uit die ellende te halen?”, stelt Rozenblad. “Indien de president inderdaad in God gelooft”, adviseert hij het staatshoofd om de Nederlandse ambassadeur agrement te verlenen. “Ik wil bidden dat God hem aanraakt, want volgens mij heeft hij nooit God ontmoet. Als je een probleem hebt met Nederland, los het op met Nederland. Sleep de samenleving niet met de haren erbij. Maak het jouw burgers niet moeilijker dan het al is. Wanneer u de wereld wil veranderen, zal u bij uzelf moeten beginnen. U bent gekozen om het volk te dienen en niet bediend te worden. U moet ons naar grotere hoogtes en niet naar de afgang brengen. De koers was op SRD 2,80 en nu zijn wij dicht bij de SRD 8”, aldus Rozenblad.
‘Met abani’s kan je een land ook niet vooruit brengen’
“De president zegt dat met onwillige honden, het moeilijk hazen vangen is. Ik zeg dat met mensen die geen inzicht en kennis hebben en nooit in hun eigen behoefte hebben voorzien, zal je een land nooit tot grotere hoogtes brengen. Met abani’s kan je een land ook niet vooruit brengen. Het zijn mensen die onverzadigd zijn met stelen. Wanneer pakt de president Hoefdraad aan? Wanneer pakt hij mensen met die dubbele salarissen aan? Laten wij bidden dat God ons bevrijdt van deze abani’s”, benadrukt de natuurgenezer. Volgens hem is een aantal figuren rondom de president die ‘slecht nieuws zijn’. Volgens de politicus lijkt het erop dat eerlijke mensen geen plaats hebben binnen de NDP. Dit is waarom hij ook geen lid meer is van die partij.
Stelling tegenover Israël veranderen
Rozenblad ziet de erkenning van Palestina als onafhankelijke staat in 2011 als een kardinale blunder vanuit de zijde van de president die zelf ook christen is. “Als christen is er een dispuut geweest tussen Palestina en Israël, omdat Israël gezien wordt als de baby en lieveling van God. Als je tegen Israël bent, ben je tegen God. De president is vergeten dat hij in dit dispuut de kans heeft gekozen van Palestina. Ze hebben niet eens toiletpapier om hun kont te vegen! Vanaf toen zei ik al dat het afgelopen was met Suriname. Nu zal je de stelling tegenover Israël, de heilige stad en beloofde land, moeten veranderen wil je dat dingen goed gaan in Suriname”, stelt Rozenblad. De politicus benadrukt dat grote landen in de wereld hun handen af hebben gehouden van deze zaak of gekozen hebben voor Israël. Hij vindt het jammer dat vooral Steve Meye als betaalde geestelijk adviseur hier geen stop aan heeft gebracht. “Meye als dienaar van God weet dat onze opstelling niet goed is.” Volgens de ondernemer mag daarom Suriname zoveel geld krijgen, maar ‘als je deze zegen van de Schepper niet hebt, heeft het geen zin’. “Je zult anders dorstig blijven in negatieve zin en niets zal goed gaan. De president krijgt nu gewoon een koek van eigen deeg. Alleen maar ellende en verwoesting zal komen”, aldus Rozenblad.
Surinamer is de grootste vijand van de Surinamer
Wanneer de NDP-ondervoorzitter Andre Misiekaba zegt dat Surinamers op moeten houden met de winti-wai-lanti-pai mentaliteit, zegt Rozenblad dat de NDP-topper zich een spiegeltje moet voorhouden. “Hij is de persoon die dit tijdens de verkiezingen heeft beloofd. Gratis school, gratis ziektekostenverzekering, naschoolse opvang. Wij hebben zoveel natuurlijke rijkdommen, maar mensen en baby’s gaan nu dood in het ziekenhuis. Vroeger, voor de periode van Bouterse hebben wij genoten van de rijkdommen van dit land. Nu zijn het juist de buitenlanders en een klein groepje die ervan genieten. De Surinamer is de grootste vijand van de Surinamer, omdat zij niet met macht weet om te gaan”, aldus de ondernemer.
FR

error: Kopiëren mag niet!