Geen toename, maar juist daling aantal auto-inbraken

Geen toename, maar juist daling aantal auto-inbrakenHoewel social media de afgelopen dagen bomvol staat van het aantal gevallen van auto-inbraken, constateert de politie dat er juist een daling hiervan in Paramaribo te merken is. “Wij hebben juist een behoorlijke daling voor wat betreft inbraken”, zegt commissaris Prem Jethoe, regiocommandant van Paramaribo, aan Dagblad Suriname. Inbrekers kijken naar een gelegenheid of de auto ver uit het zicht van de eigenaar is. Ook wordt nagegaan of er spullen in de wagens zijn, waarna wordt toegeslagen.
Het afgelopen weekend zijn vooral veel foto’s op Facebook gepost waar autoruiten kapot zijn geslagen, radio’s, dvd- en cd-players zijn losgerukt en zelfs accu’s en zijruiten zijn meegenomen. Vaak zijn deze gevallen binnen enkele minuten gebeurd. Jethoe voert aan dat de criminelen tegenwoordig allerlei nieuwe methoden gebruiken om zich toegang te verschaffen tot de voertuigen. Zo is de laatste periode een trend te merken, waar criminelen hun potentiele slachtoffers (autobestuurders) achtervolgen en toeslaan wanneer de voertuigen op bepaalde locaties worden achtergelaten. Hij adviseert de burgerij daarom om voertuigen op een zodanige wijze te parkeren dat het te allen tijde zichtbaar blijft bij het publiek.
Hierdoor kunnen autobestuurders zelf voorkomen dat zij slachtoffer worden van crimineel gedrag. “Wij stellen van onze zijde alles in het werk om surveillance in te bouwen, maar natuurlijk is het onze taak om alles te beveiligen”, aldus de politietopper. Jethoe voegt eraan toe dat over het algemeen de surveillance van de politie ook ervoor gezorgd heeft dat het aantal woninginbraken in Paramaribo een dalende trend vertoont.
FR

error: Kopiëren mag niet!