NPS sprankelt

1NPS sprankelt2
1NPS sprankelt1‘De NPS is bezig zich verder te bekwamen om de noden van Suriname te lijf te gaan.’ De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft vrijdag stilgestaan bij de 71ste jaardag van de partij. In besloten kring werden er kransen gelegd bij het standbeeld van Johan Pengel en een feestvergadering bijeengeroepen in Grun Dyari.
5 sterren ontvangst
‘De mens heeft de gewoonte om bewust en onbewust de kleding uit de kast te halen die bij zijn stemming van het moment past. Kijk hoe de mensen stralen en elkaar opgewekt tegemoet treden en begroeten. Dat geeft aan dat de NPS hun nauw aan het hart ligt. Luku fa den prodo, op z’n best gekleed. Geen enkele vorm van djoegoedjoegoe, geraas en getier. Het is een waardige herdenking van de jaardag. De prima opkomst en de orde die het feest uitstraalt, wekken bij mij het gevoel op dat de NPS zichzelf herkrijgt’, aldus een aanwezige.
Opvallende gasten
De aanwezigheid van oud-leden die gedurende de loop van de tijd vanwege uiteenlopende reden waren vervreemd van de NPS, toonden met hun aanwezigheid, al dan niet uitgenodigd, respect. Hun ontvangst was hartelijk en zij kregen erezitplaatsen. Alle ogen waren gericht op Wilfred Hiralal, een ‘stonfutu’ van de partij die in 2005 het laatst voet zette in Grun Dyari. De aanwezigheid van Wim Bakker zou niet als opvallend genoemd moeten worden, omdat hij vooraanstaand lid is van de partij. Hij zou daarom op eigen beweging aanwezig moeten zijn. Maar dat zijn aanwezigheid werd gewaardeerd, blijkt uit de uitnodiging die hem gestuurd werd. Ook het feit dat hij vergezeld was van een delegatie van het maatschappelijk platform Seti Sranan viel op. Het is publiek geheim dat Bakker en zijn Seti Sranan platform niet de beste verstandhouding hebben.
Het is tijd dat Coby huiswaarts keert
Gaandeweg de vergadering werd aangehaald dat de partij eraan werkt om de banden met sympathisanten aan te halen en oud-leden te enthousiasmeren om weer mee te komen doen. In de wandelgangen van de herdenkingsbijeenkomst werd de mening van een hoofdbestuurslid genoteerd: ‘Het wordt tijd dat Coby weer huiswaarts keert, ik zal hem persoonlijk benaderen.’
Waardige uitstraling
Door woorden werd te kennen geven dat de waardige uitstraling van de feestbijeenkomst mede te maken heeft met de nieuwe wind die door het bestuur Rusland wordt aangewakkerd. De politieke wanorde, armoede en vele vraagstukken, onduidelijkheden en problemen die Suriname in een greep houden, werden door de sprekers Sherida Elmont, Shankar Ramotar, Rachel Hellings, Eddy Pansa en Gregory Rusland in niet mis te verstane bewoordingen aan de kaak gesteld.
Regeerverantwoordelijkheid
Er werd gezinspeeld op de redder in nood eigenschap van de partij. De NPS heeft Suriname vaker uit de brand geholpen wanneer anderen een rotzooi van hadden gemaakt. De NPS werkt naar regeerverantwoordelijkheid toe. De noden van de tijd nopen daartoe. De noodzaak om vooral voor jongeren en ouderen op te komen, werd benadrukt. De onderwijssituatie werd als een heikele kwestie neergelegd. De moeilijke omstandigheden waarin seniorenburgers verkeren, werd besproken. De pensioenkwestie werd bij name genoemd. De presentatie van waarnemend president Ashwin Adhin van het regeringsbeleid 2018 in De Nationale Assemblee werd negatief beoordeeld. (foto’s: Regilio Derby)

HD

error: Kopiëren mag niet!