Terugbetaling SRD 120 ouderbijdrage door Fibos in volle gang

Uitbetaling SRD 120 ouderbijdrage door Fibos in volle gangDe Stichtingen Onderwijs der EBGS en het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) zijn woensdag gestart met het restitueren van de ouderbijdrage van SRD 120. Dit geschiedt aan de Gemenelandsweg # 93-95 in het gebouw van de Christelijke Onderwijzersbond (COB). Alhoewel de situatie er erg chaotisch uit zag bij de COB, spreekt de voorzitter van de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos), Mildred Demon, niet over een escalatie. “We hebben afspraken gemaakt met het Korps Politie Suriname (KPS) voor de beveiliging van de bezoekers. Alles verloopt prima. Doordat de ouders cash ontvangen, is de politie erbij en niet omdat het wanordelijk verloopt”, vertelt Demon tegenover Dagblad Suriname.
Naast het RKBO en EBGS zijn ook de volgende onderwijsinstituten verenigd in Fibos: Surinaamse Moslim Associatie (SMA), Sanatan Dharm, Stichting Scholen met de Bijbel, Stichting Waaldijk College, African Methodist and Episcopal Church (AMEC), Evangelische Methodisten Gemeente (EMG), Islamitische Gemeente Suriname (SIS), Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker en de Weslyaanse Gemeente. “De overige Fibos-leden hebben andere afspraken met de ouders; zij worden individueel opgeroepen.” Vanwege de omvang van de EBGS en RKBO-scholen is er besloten om de restitutie bij COB te voltrekken. “De overige denominaties zijn wat kleiner, waardoor zij wel vanuit hun eigen organisatie kunnen uitbetalen.” Naar zeggen van Demon is er inmiddels tussen 60% en 70% uitbetaald. Vandaag tot 16:00 uur is de laatste dag voor de uitbetaling bij COB.
De overmaking van de subsidie die uiterlijk eind augustus 2017 zou plaatsvinden, had geen voortgang gevonden. “Vanaf 20 september 2017 is men begonnen met de overmaking; op basis van het aantal leerlingen van het vorig schooljaar betaalt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur uit.” De overmaking vindt overigens rechtstreeks plaats. Vooralsnog is gebleken dat Scholengemeenschap Arya Dewaker nog geen subsidie heeft ontvangen. “Gisteren heb ik vernomen dat zij hun 80% aan subsidie nog niet hebben gekregen.” Volgens Demon wordt er werk van gemaakt, zodat alle leden van Fibos over de subsidie kunnen beschikken.
KSR

error: Kopiëren mag niet!