Chinese tak Markt Zuid geopend

FrontfotoGisteren heeft de officiële opening en ingebruikname van Markt Zuid plaatsgevonden. Diverse sprekers typeerden dit als een mijlpaal voor het marktwezen. Na de opening van de Haïtiaanse markt en de Braziliaanse markt is dit de derde groep voor wie speciaal een markt opgericht is. Parlementslid Stephen Tsang stelt dat er nog meer van dit soort themamarkten kunnen komen. Elke markt zorgt namelijk voor een economische boost in de buurt waar hij is opgezet.
Directeur Wilco Finisie van het ministerie van Regionale Ontwikkelingen geeft aan dat het ministerie zich heeft gecommitteerd de zorg van alle markten op zich te nemen in heel Suriname. “Indirect kan gezegd worden dat ook Markt Zuid behoort tot één van de afdelingen van het ministerie. Vandaar dat we stappen hebben gezet een afdeling in het leven te roepen om zodoende het beleid beter te maken aangaande het totale marktwezen in heel Suriname”, zegt Finisie. Het doel van deze afdeling is om te kijken naar de voordelen van degene die verkopen, zodat zij betere producten en diensten kunnen aanbieden aan de markt . Ook is het beleid gericht op het aantrekkelijker maken van de markt voor alle partijen vooral met het oog op inkomstenverhoging. In de afgelopen maanden is er een richting ingezet voor verbijzondering van het marktwezen, vooral de vestiging van de Haïtiaanse markt, de Braziliaanse markt en nu de Chinese markt.
Er wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd hoe het ministerie de Vreedzaam Markt een andere wending kan geven, zodat het meer tot een toeristenmarkt kan uitgroeien. Zoals het ministerie heeft ontdekt, schijnt er potentie te zijn daarin omdat geconstateerd wordt dat er onder de Vreedzaam Markt immateriële erfgoed van de Inheemse- en Marronbroeders ter verkoop aangeboden wordt. Kortom, het beleid van het ministerie is gericht op versterking van het districtsfonds van Paramaribo Noord-Oost. Dankzij doorgevoerde veranderingen konden de inkomsten van de Centrale Markt toenemen, te weten van SRD 20.000 – 30.000 per maand naar een bedrag van SRD 40.000 per week. “Het ministerie zal in dit kader doorgaan met het reguleren van het marktwezen, zodat deze voordelen kan opleveren ten behoeve van de totale gemeenschap. ” Tijdens de opening van de markt deed de directeur een oproep naar zowel de Chinese als de Surinaamse gemeenschap om in het kader van integratie zowel bij de Chinese als de Surinaamse standhouder inkopen te doen. Alleen op deze manier kan integratie onder de markt zichtbaar zijn.
Ook marktcoördinator Cirano Walker stelde de markt naar grotere hoogten te willen opvoeren. Vanaf zijn instelling 2 maanden terug is gewerkt aan veranderingen op de markt. De zaken waaraan zijn gewerkt, zijn het gedeeltelijk wassen van de markt, er is gewerkt aan de verlichting en de vishal is heropend.

error: Kopiëren mag niet!