Dc Pollack: “Standhouders kunnen ook zelf een plek zoeken”

Vandaag is de burgervader van Paramaribo Noord-Oost Remy Pollack persoonlijk op het veld om voor de zoveelste keer naar een geschikte plek te zoeken voor de krabbenverkopers van Highway. “Het is heel moeilijk hoor om een geschikte plek voor hen te vinden,” verzuchtte hij toen hij Dagblad Suriname te woord stond. Vandaag is hij aanwezig te Saron, omgeving brug, om te kijken of hij de ruim twintig verkopers daar kan accommoderen. De dc had in eerste instantie twee locaties gelokaliseerd, te Coesewijnestraat en Latour, maar de perceeleigenaren wensen niet mee te werken. De verschillende stands die te Highway staan, moeten de volgende week ontruimd worden, omdat de werkzaamheden in verband met de uitbreiding en asfaltering van de Martin Luther Kingweg zijn aangevangen. Het streven van de dc was erop gericht om al de verkopers op een locatie te accommoderen.
Eerder dacht de burgervader een andere goede locatie gevonden te hebben denkende aan de Magentakanaalweg. Maar bij navraag bij zijn collega-dc van Wanica Zuid-West bleek dat deze plek ook gedoogd is. En bovendien zou deze locatie ook niet gunstig zijn. Er zijn namelijk andere doeleinden in het verschiet. De burgervader blijft erbij dat hij de standhouders nimmer aan hun lot zal overlaten. Hij blijft zich beijveren op zoek naar een goede locatie.
Hij kan zich heel goed in de schoenen van de standhouders verplaatsen die middels het verkopen van krabben zichzelf en hun gezinsleden voorzien in de dagelijkse kost. En gedurende de jaren hebben zij ook een zekere klantenkring opgebouwd. Deze vorm van arbeid kreeg een donkere wolk boven zich vanwege de herinrichting en asfaltering van de Martin Luther King weg in de volksmond bekend als de Highway. De dc gaf ook te kennen aan de standhouders medegedeeld te hebben dat ook zij op hun beurt naar een geschikte locatie kunnen uitkijken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!