CEO Iamgold: ‘Dit is begin van ontdekkingen in dit deel wereld’

1CEO IAmGold Dit is het begin van de  ontdekkingen in dit deel van de wereldIamgold na 2030 nog actief in Suriname
Internationale analisten kijken momenteel met spanning naar de activiteiten van Iamgold op de aandelenbeurs. Groot deel van de analisten adviseren om de aandelen voorlopig nog vast te houden, gezien die in waarde vermeerderen. De resultaten van het boorprogramma van Iamgold op Saramacca bieden een perspectief van ruim 1,5 miljoen ounces goud. Voor de houders van de aandelen is deze ontdekking van Iamgold in ieder geval goed nieuws. De levensduur van de Rosebel mijn is met de optimalisatie van bestaande ertsvoorraden in de Rosebel concessie met ruim 8 jaar toegenomen. Hiermee waren de operaties al gegarandeerd tot 2028. De resultaten van de boring, met de toekomstplannen, werden gisteren door de President & CEO van Iamgold, Steve Letwin, zelf gepresenteerd. Met deze nieuwe ontdekking ziet Letwin Iamgold na 2030 nog operationeel zijn op Surinaams grondgebied.
“Dit is het begin van de ontdekkingen in dit deel van de wereld”, zei Letwin. De 1.5 miljoen ounces die tot nu toe geregistreerd staan, kunnen nog toenemen. Iamgold is nog bezig met boringen op Saramacca. Deze initiële schatting goudvoorkomens in het Saramacca-gebied is boven verwachting. Ook minister Regilio Dodson is verrast met deze initiële resultaten. Hij ziet mooie tijden aankomen binnen de goudsector. Suriname zal in de investeringen in deze nieuwe mijn met 30% deelnemen. Het wordt een 30% om 70% samenwerking. Er moet nog een lang traject van formaliteiten worden afgelegd.
Momenteel zijn oriënterende technische studies met betrekking tot onder andere het ontwerp van de mijn en de infrastructuur (zoals transport en toegangswegen, etc.) in voorbereiding. Bovendien zal een tweede boorprogramma worden opgestart om gedetailleerdere uitspraken te kunnen doen over de goudvoorkomens en om mogelijk andere vondsten te lokaliseren. Tegelijkertijd is een milieu- en sociale impactstudie in proces, waarvan de resultaten later dit jaar verwacht worden. In de eerste helft van 2019 moet de mijn in productie zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!